Dur ikke, væk! – Søvndal smidt på porten

Stephanie Lose (V) vandt det halve kongerige. Hun blev formand i Region Syddanmark.

Af Sebastian Stork, 22/11/17 14:56

       

LÆS første kapitel i Sebastian Storks fortælling om regionsrådsvalget i Region Syddanmark 

Så er det vigtigste sagt, og med de journalistiske forpligtelser af vejen, kan vi komme i gang med eventyret om regionrådsvalget. De tre bejlere; Stephanie Lose (V), Poul-Erik Svendsen (A) og Villy Søvndal (SF) var alle draget mod slottet for at vinde det halve kongerige – Region Syddanmark. Medbragt var evner, gaver og løfter til prinsessen (igen, læs: vælgerne), men kun en rigtig tronaftager, var der plads til.

Bag lukkede døre
De tre bejlere mødtes i aftes ude foran slottet, hvor de skulle i audiens hos prinsessen. Efter deres besøg skulle prinsessen beslutte sig for, hvor mange gyldne mandater de forskellige bejlere skulle have. Hun havde 41 gyldne mandater i alt. Den bejler, der samlede flest, ville få det halve kongerige og dermed sætte sig på tronen, som regent over regionen.  

Kampen om de gyldne mandater
Det var ikke en søvnig Villy Søvndal (SF), der red ind gennem slottets porte og valsede op for at modtage sine guldmandater. Prinsessen havde tildelt ham hele seks af slagsen. Lidt mere rundhåndet var hun overfor Poul-Erik Svendsen (A), der fik kastet 10 gyldne mandater i nakken. Folkefavoritten forblev dog Stephanie Lose (V), der blev forgyldt med 14 mandater. Resten af de gyldne mandater blev drysset ud over de tre bejleres venner. Nu skulle der snakkes i krogene.

Den store overraskelse
Ikke overraskende valgte Poul-Erik Svendsen (A) at samle sine gyldne mandater med Stephanie Lose. Hun fik også hjælp fra resten af regionens bejlere, så nu sad hun med rigtig mange gyldne mandater. Det resulterede i, at hun erobrede det halve kongerige samt satte sig på tronen for regionen. Som tak for støtten gjorde hun Poul-Erik adelig og gav ham posten som både 1. næstformand og formand for sundhedsudvalget. Den store overraskelse blev dog, at Søvndal blev smidt uden for døren. Han måtte ikke deltage i forhandlingerne. Slukøret, utilfreds og ganske rasende på Lose (V) gik han uden for døren og sagde til Fyens.dk:

”Det, vi nu har set, er magtens arrogance. Vi er det parti, som er gået suverænt mest frem, men nu er vi blevet bedt om ikke at være med i aftalen. Så skal man bare ikke gå til valg på et bredt samarbejde, når man så nu bliver tøsefornærmet.”

Slutteligt, men passende, en forbudt journalistisk floskel: om de lever lykkeligt til deres valgperiodes ende, vides ikke.

Tegning: Lykke Rasmussen og Julie Lapp

Dansk Folkepartis nederlag: Går tilbage i seks af syv kommuner

Fynsk mavepuster til blå blok

Færre blanke stemmer på Fyn

Valgdeltagelsen på Fyn lander på 73,5 procent

RADIO: Hva' nu? Valgresultaterne sættes i perspektiv

Nye Borgerlige flopper, mens Alternativet popper


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.