Plastikposer – nu med pant

Netto har, som den første danske supermarkedskæde, indført pant på plastikposer. Ordningen testes i 56 fynske butikker og skal gøre Netto mere bæredygtig

Af Ida Steenfeldt Andersen, Jonas Roulund
Udgivet 18/04/18 13:34

       

Pant på flasker har siden år 1942 været en integreret del af de danske supermarkeders butikker. I 2002 blev pant på dåser indført, og nu er tiden kommet til plastikposen. Netto afprøver nemlig et nyt pantsystem på plastikposer i deres fynske butikker, og hvis ordningen bliver en succes, skal det bredes ud til hele landet.

Mandag havde plastikposepanten debut i Netto-forretningerne. Bladet TV har fanget nogle af kundernes reaktioner:

                                  Video: Ida Steenfeldt Andersen og Jonas Roulund

 

 

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 17/04/20.

Historien blev sidst gemt den 18/04/18 13:34.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Ida Steenfeldt Andersen, Jonas Roulund

BIOGRAFKLUBBEN   //  Bladet   //  BRUGBART   //  DØGNDRIFT   //  Klimakabalen   //  Kropskontakt   //  Københavneri(g)et   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.