”For nylig blev en kaskelothval fundet død i Spanien – den var død af at spise for meget plastik”

Ifølge WWF Verdensnaturfonden er det altafgørende for verdens natur og dyreliv, at plastikforbruget sættes ned. Pant på plastikposer kan være en del af løsningen.

Af Jonas Roulund
Udgivet 18/04/18 13:39

       

WWF Verdensnaturfonden arbejder for et bedre miljø, og for at redde naturen fra overforbrug og forurening. Ifølge organisationens pressechef, Cecilie Weinholt-Ludvigsen, er der lavet undersøgelser, der viser at plastik er en stor trussel mod et rigt dyre- og planteliv, og det er nødvendigt med nye tiltag i alle brancher, og på alle niveauer, for at sikre en bæredygtigt miljø.

"Der er rigtig meget plastik i naturen, og vi ved fra undersøgelser, at meget af plastikken også kommer fra plastikposer, der er endt i naturen. Plastik kvæler naturen og dyrelivet. F.eks. bliver koralrev syge af plastik og hvaler spiser ca. 171 stykker plastik om dagen. For nyligt blev en kaskelothval fundet død i Spanien – den var død af at spise for meget plastik."

Pant på poser

Netto lancerede i mandags et pantsystem på plastikposer. WWF Verdensnaturfonden samarbejder med dagligvarekæden, og overskuddet fra pantordningen går til deres arbejde med at fjerne plastik fra naturen. Et vigtigt tiltag, ifølge pressechefen.

"Det har stor indflydelse at dagligvarekæder som Netto indføre pant på plastikposer. Først og fremmest fordi flere forbrugere får en bevidsthed om deres brug af plastikposer. Men også fordi, at WWF Verdensnaturfonden kommer til at fjerne en masse plastik fra naturen på baggrund af samarbejdet. Der er undersøgelser, der viser, at der kommer mindre plastik i havet, når man tager penge for poserne, hvis de tidligere var gratis. Det er de jo stadig i mange lande."

Dansk Supermarked Group har indført posepantordningen i de fynske butikker i første omgang, og herfra vil man drage erfaringer og udbrede systemet til resten af landets 500 butikker.

Foto: Colorbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 17/04/20.

Historien blev sidst gemt den 18/04/18 13:39.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.