Fem tips til et bedre indeklima

Vidste du, at luften i hjemmet kan indeholde over 900 forskellige kemiske stoffer, mikroorganismer og partikler? Faktisk kan luften indendørs være op til fem gange så forurenet som udendørs, og derfor skal du huske at lufte ordentligt ud inden du går i seng

Af Camilla Carlsson
Udgivet 19/04/18 05:43

       

Pollensæsonen er netop gået i gang, og det betyder kløende øjne og løbende næser for over en million danske allergikere. Så selvom forårssolen lokker udenfor, er der stadig mange, der bliver indendøre. Men luften i vores hjem kan være op til fem gange så forurenet som den udenfor.

Den indendørs luftforurening skyldes kemikalier fra elektronik, møbler, rengøringsmidler og legetøj. Luften i hjemmet kan faktisk indeholde mere end 900 forskellige kemikalier, partikler og mikroorganismer. Et dårligt indeklima kan føre til både hovedpine, snue og træthed - eller ligefrem øget sygefravær. Bladet giver dig fem tips til et bedre indeklima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Charlotte Bjerrekær

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 05:43.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Camilla Carlsson

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.