FN sætter skub i jernhesten og indfører officiel cykeldag

FN skaber medvind på cykelstien med ny officiel cykeldag og anerkender den tohjulede som en vej mod en sund og bæredygtig fremtid.

Af Jonas Roulund
Udgivet 19/04/18 07:06

       

Den 3. juni vil fremover blive helliget cyklen. I hvert fald hvis man spørger FN, som netop har udråbt dagen til officiel cykeldag.

”Vi er ekstremt glade for denne markering. Cykling er kilde til sociale, økonomiske og miljømæssige fordele – og det bringer folk sammen. Denne FN-dag er et skridt mod at nå FN’s verdensmål, ” siger Bernhard Ensink, som er generalsekretær for the Wold Cycling Alliance (WCA) og det europæiske cyklistforbind (ECF), til Bike-Europe.

Dansk glæde over fokus på cyklen
Også i Danmark ser man positivt på nyheden fra FN, der skal agere løftestang for cyklingen.

”Det er mit håb at Verdens Cykeldag vil være med til at åbne øjnene hos regeringer i hele verden – inklusiv den dansk – for cyklens potentiale, når det handler om at løse tidens store samfundsmæssige udfordringer”, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam til Ritzau. 

Læs også: Elcyklerne ruller som aldrig før

Også tidligere udenrigsminister og formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, mener at den officielle cykeldag er et skridt i den rigtige retning:

”Mere cykling passer perfekt til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det hjælper blandt andet på sundhed, nedsat CO2-forurening, bedre klima og mindre trængsel I storbyerne, ” lyder det fra Mogens Lykketoft. 

FN’s officielle cykeldag vil bliver markeret i alle 193 medlemslande med en lang række events, taler og generelt øget fokus på den tohjulede.

Kilde: Ritzau
Foto: Colorbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 07:06.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.