Vindmøllerne svinger udenom og dræber færre fugle

En ny undersøgelse fra England viser, at vindmøller ikke er så farlige for havfugle, som man tidligere har troet.

Af Magnus Bekholm
Udgivet 19/04/18 11:39

       

Forskerne i The Offshore Renewables Joint Industry Programme har brugt radar og video til at måle antallet af fugle, der fløj tæt på eller ramte møllerne i Thanet Vindemøllefarm. I løbet af en toårig periode registrerede forskerne kun 6 kollisioner med vindmøllerne, hvilket er mere end en halvering af tidligere forudsigelser fortæller blandt andet The Telegraph.

Forskerne observerede, at fuglene registrerede vindmøllerne og ændrede deres linje i luften for at undgå turbinerne.

Usikre tal
Det har længe været debatteret, hvor farlige vindmøller egentlig er for fugle. En tysk undersøgelse fra 2012 kom frem til at hver vindmølle på land i gennemsnit dræber 3,8 fugle om året, men Danmarks Vindmølleforenings officielle tal er 2,3 fugle per vindmølle.

For at sætte tallene i relief viste en af de mest omfattende undersøgelser af fugledødelighed nogensinde, at bl.a. antennemaster og græsslåning på verdensplan slår mange gange flere fugle ihjel end vindmøller.

Foto: Colourbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 11:39.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Magnus Bekholm

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.