Nysene kommer!

Snøften, røde øjne og kløe bliver igen en stor del af mange danskeres hverdag. De sidste dages lune og tørre vejr har nemlig kickstartet dette års pollensæson.

Af Charlotte Bjerrekær
Udgivet 19/04/18 12:21

       

Det er pollen fra birketræet, der i forårsmånederne eksploderer i den danske luft. På trods af det kolde vejr i februar og marts, sætter birkepollensæsonen ind til normal tid, og i går blev de pollen opfanget af Astma-Allergi Danmarks pollenfælder. De har målt pollental for birk til at være 138 i København og 162 i Viborg. Det oplyser Astma-Allergi Danmark.

Når pollentallet for birk er over 100, vurderes det som højt. Det skyldes, at alle med allergi over for birkepollen får symptomer, når tallet er over 100.

Fortsætter forårsvarmen, kan vi forvente høje niveauer af birkepollen, vurderer biolog og leder af pollentællingerne, Karen Rasmussen.
"Nu er sæsonen for birkepollen skudt i gang, og vi har allerede fået rigtig høje pollental blandt andet på grund af det næsten sommeragtige vejr, vi har lige nu med høj sol og lidt vind."

"Det er noget, der får pollentallene til at stige lynhurtigt i takt med, at træerne springer ud," siger hun.

via GIPHY

Birketræerne har en forholdsvis kort sæson på tre til fire uger, som typisk topper med meget høje pollental omkring starten af maj.

"Men der findes forskellige fifs for at undgå pollen", lyder det fra Karen Rasmussen.

Hun anbefaler blandt andet, at allergikere bruger solbriller eller cykelbriller, når de cykler for at barrikadere sig mod pollen.

Derudover kan det også hjælpe at skylle hår og ansigt inden sengetid, og udelukkende lufte ud tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvor der er mindst pollen i luften.

Kilde: /ritzau/. Foto: Colourbox. Billedbehandling: Charlotte Bjerrekær

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 12:21.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Charlotte Bjerrekær

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.