900 Coop-medarbejdere i tvivlsom jobposition: 47 Fakta-butikker lukker inden udgangen af maj

Coop lukker nu 47 Fakta-butikker, der alle giver røde tal på bundlinjen og ikke har udsigter til opsving.

Af Line Julsgaard
Udgivet 19/04/18 14:52

       

Coop lukker 47 Fakta-butikker. Lukning vil ske inden udgangen af maj. Det oplyser Coop i en pressemeddelelse

Det efterlader Fakta-kæden tilbage med resterende 359 butikker fordelt rundt i landet.

De omfattende butikslukninger berører cirka 900 af Coops medarbejdere, heraf er cirka 400 af medarbejderne under 18 år. Coop oplyser desuden, at man vil tilbyde de berørte medarbejdere job i andre dele af Coop-kæden i det omfang, der er muligt.

"Vi må se virkeligheden i øjnene, og det er, at vi samlet set tynges af butikker, som aldrig skulle have været åbnet. For at kunne investere i de sunde og succesfulde butikker, er vi nødt til at tage den barske beslutning at gennemføre denne lukningsrunde,” siger Stina Glavind, der er direktør i Fakta.

Det er Coops treårige strategi, der blev offentliggjort i januar, der udløser butikslukningen. Strategien er udarbejdet på baggrund af en årrække med årlige tre-cifrede million-underskud.

Coop offentliggør først fredag en liste over de lukningsramte butikker. Begrundelsen herfor lyder, at alle medarbejdere skal være informeret inden den listen offentliggøres.

Det var desværre ikke muligt at få en kommentar fra informationsdirektøren hos Coop, Jens Juul Nielsen.

Foto: Sine Fiig

Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gæt en arbejdsplads!

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 14:52.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Line Julsgaard

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.