Danskerne er blevet bedre til at spise op

De danske lejlighedsbeboere er blevet bedre til at reducere deres madspild, mens det er gået i stå for husboerne

Af Magnus Bekholm
Udgivet 19/04/18 14:56

       

I 2017 smed beboerne i de danske lejligheder en fjerdedel mindre mad ud end i 2011. Det viser en ny undersøgelse fra Miljøministeriet, der har undersøgt danskernes affaldsvaner. Der er ikke sket nogen ændring i den gennemsnitlige parcelhusejer, der stadig smider små to kilo mad ud om ugen. Undersøgelsen har dog ikke undersøgt grunden til forskellen, på de to husstandstyper.

Resultaterne er baseret på 1600 husstande fordelt rundt omkring i landet, og er kommet frem til at danske forbrugere nu smider 14.000 tons mindre mad ud end tidligere. Det betyder at der bliver smidt 265.000 tons spiselig mad ud om året af den samlede mængde organisk skrald på 995.000 ton.

Frugt og grøntsager er den største madsspildssynder, der står for mellem 8 og 9% af den samlede affald. Herefter kommer henholdsvis brød, kød og mejeriprodukter.

Kilde: Ritzau

Foto: Colourbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 14:56.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Magnus Bekholm

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.