Elcyklerne ruller som aldrig før

Nye tal viser, at elcyklerne i dag udgør et reelt alternativ til bilerne, og salget er mangedoblet på fem år. En tendens, der er en stor gevinst for sundheden og miljøet.

Af Jonas Roulund
Udgivet 19/04/18 15:35

       

Elcyklerne har for alvor gjort sit indtog på de danske cykelstier. Danskerne er blevet så glade for den lille hjælpemotor på den tohjulede, at elcykler i dag udgør 12 procent af det samlede cykelsalg, ifølge Fri BikeShop. Elcykelsalget udgjorde kun 3 procent i 2013.

Maria Skovgaard fra elcykel-producenten Batavus mener, at udviklingen skyldes et nyt syn på bytrafikken blandt de danske familier.

”Tendensen synes at vise, at de unge forældre, især har fået øjnene op for elcyklen. Trafikken bliver tungere i byerne, så det er nemmere og hurtigere at komme frem på cykel. Den offentlige transport kører i nogle områder med færre afgange end før, så der større behov for at tage cyklen,” konstaterer Maria Skovgaard. 

Elcyklen sikrer bedre miljø og helbred
Ifølge Batavus afhjælper elcyklerne miljøproblemer og medvirker til et lavere CO2-udslip. En stor fordel ved at tage elcyklen fremfor bilen er, at man er mindre udsat for udstødningsgasser.

Særligt i bilkøer trækker bilens ventilationssystem nemlig den forankørendes bils udstødningsgas med ind, hvilket øger koncentrationen af forurening omkring køreren. På en elcykel stiger den forankørendes gasser lige op i luften, og den direkte påvirkning mindskes.

Foto: Colorbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 15:35.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.