🔊 Reportage: Havnen holder hĂ„ndvĂŠrkerne i gang

En flok hÄndvÊrkere samles om bÄde pudsarbejdet, pauser og pÞlser pÄ Odenses Havn, der i dag viser sig fra sin smukke og sÊrdeles solskinsrige side. Havnen byder pÄ sÄvel bevaringsvÊrdige murer som fremadstormende byggeri.

Af Mathilde Dalskov, Regine Frederiksen
Udgivet 19/04/18 16:57

       

Solen står højere på himlen, end den har gjort meget længe. Det er næsten svært ikke at sige, at det er blevet sommer i Danmark. Men her midt i april, må vi hellere holde den påstand tilbage lidt endnu og i stedet glæde os over, at det arbejdende folk ikke skal pudse murer eller køre bobcats i øsende regnvejr.

Peter, pudsreparatør ved Odense Bygningsservice 

Ved den ældste bygning på Odense Havn står Peter med solen i ryggen og hakker i muren. Han er i gang med at pudsreparere den gamle mur, der hører til det gamle havnekontor. Et havnekontor, der ikke er fredet, men som i hvert fald er bevaringsværdig, fortæller Peter.

Muren har, modsat mange af havnens øvrige byggerier, stået lige der langt før havnebad, loppemarkeder og kulturliv. Og nu trænger den altså til en kærlig hånd.

Hassan, Jakob og Jørgen, Skjøde Entreprenørfirma

Længere nede på havnen er et stort lejlighedsbyggeri lige på trapperne. På Englandsvej 3 løber håndværkere rundt med spande, værktøj og balancerer på stilladser. Om lidt skal 61 boliger med balkon og egen parkringskælder står klar til nye beboere.

Det er hårdt arbejde her i solskinnet, men heldigvis har bygherren sørget for sol, kolde drikkevarer og pølsevogn i frokostpausen. Jørgen, Hassan, Jakob og de andre håndværkere holder frokost og nyder solskinnet lidt endnu. 

Line og Maja, bygningskonstruktørstuderende på Erhvervsakademiet Lillebælt

I en gammel fabrikshal på Havnegade render en håndfuld unge rundt med måleudstyr, sikkerhedshjelme og gule refleksveste. Det er studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt, som er ude og afprøve det ventende arbejdsliv som bygningskonstruktører.

I en af bygningens porte står Line og Maja og diskuterer måleforhold og fremtidens arbejdsforhold. Som to piger på et studie fuld af drenge og mandlige undervisere er de vant til en skæv fordeling af mænd og kvinder.

Men det er, som de siger, ikke noget, som de er bange for.

Maja ved ikke helt, hvad fremtiden bringer for hende, men Line har en klar plan. Hun skal være byggeleder på en byggeplads som den lidt længere ned ad gaden.

Leif, bobcatchauffør

 

At der er store planer med havnen er svært at overse denne torsdag.

Leif, der er lagermedarbejder og lige nu kører rundt i en Bobcat S770 på den yderste ende af Havnegade, har travlt i dag. Han er i gang med at rydde op, efter at de i går brækkede en masse beton op i en baggård på havnen.

Foto: Mathilde Dalskov 

Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lÊgger pres pÄ forhandlerne

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlĂŠgges

🔊 Formiddagsfladen pĂ„ DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gét en arbejdsplads!

Denne historie er forventelig tilgÊngelig pÄ medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 16:57.

Hvis du har spÞrgsmÄl eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mathilde Dalskov, Regine Frederiksen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  SĂžgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhĂžrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik pÄ Syddansk Universitet. Du kan lÊse mere om uddannelserne pÄ www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rÄdighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet pÄtager sig ikke ansvaret for indholdet pÄ medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to Ă„r efter oprindelig udgivelse og slettes fem Ă„r efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et Ă„r efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sÊtter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besÞgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, sÄ sÊtter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) nÄr du logger ind, sÄ systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse pÄ alle bidragsydere. Af sikkerhedsmÊssige Ärsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, nÄr bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende vÊrktÞjer fra tredjepart. Alle disse vÊrktÞjer skal dog aktiveres af den besÞgende, fÞr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.