Kina renser luften

Kina har bygget verdens største luftrenser for at bekæmpe landets luftproblemer

Af Magnus Bekholm
Udgivet 19/04/18 18:36

       

Kina er kendt for sin tykke smog, men nu kan det være løsningen er fundet. Borgerne i millionbyen Xian i Nordkina er blevet nabo til de 100 meter høje tårne, der eftersigende kan forbedre vejret i ti kvadratkilometers omkreds, det skriver South China Morning Post.

Ifølge kineserne kan tårnet reducere mængden af de farlige PM 2.5 partikler med mellem 10 og 19 procent og afhængigt af vejret rense cirka 10 millioner kubikmeter luft om dagen.

Det fungerer ved at der i bunden af tårnene findes der en række drivhuse, hvor den forurenede bliver bragt. Herefter bliver den varmet op af solenergi, der gør at luften flyver opad gennem tårnets rensningsfiltre.

Indtil videre er luftrenseren kun et eksperiment, men resultaterne har været gode, og der er nu tale om at bygge et tilsvarende tårn på 500 meter.

Tidligere beregninger har fundet frem til at forurening dræber 1,6 millioner kinesere om året.

Foto: Colourbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 18:36.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Magnus Bekholm

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.