Miljøoptakt til aftenens fodboldopgør i Herning

Q&A: Inden FC Midtjylland og Brøndby IF om en halv time mødes til Superligaens topbrag på MCH Arenas grønsvær, har Bladet mødt stadionansvarlig, Anders Mosegaard, til en snak om storfodboldens klimaaftryk

Af Camilla Carlsson, Charlotte Bjerrekær
Udgivet 19/04/18 19:02

       

Bladet mødte stadionansvarlig på MCH Arena i Herning, Anders Mosegaard, til en snak om, hvordan man på et stort fodboldstadion som deres forsøger at tage miljøhensyn. Heldigvis er den at spore i alle hjørner af det store stadion. 

Har du et overblik over hvor mange ressourcer i bruger på at pleje plænen? 
”Det har jeg faktisk ikke lige på stående fod. Det afhænger meget af kampprogrammet og sæsonen. Sidste forår blev der ikke brugt ret meget vand, fordi foråret i sig selv var så fugtigt, som det var. Får vi et tørt forår, skal vi bruge mere vand. Men det afhænger også af, hvordan turneringerne ligger.”

Hvad så med belysningen? Bruger I LED spotlights for at spare på elforbruget?
”Nej, det er ikke LED. Banelyset er ganske almindeligt lys. Men vores storskærme er LED.
Lysene er ikke tændt længere end nødvendigt. Men når der er kamp, har TV-folkene en forventning om, at lysene står tændt, hvis de skal lave interview og filme inden kampstart. Det er et krav fra TV-folkene g Dansk Boldspil-Union og det kan vi desværre ikke gradbøje. De lamper vi har, kører på 14. år og de holder ikke 14 år mere. På et tidspunkt skal banelyset renoveres, og i min verden er det et naturligt valg, at det bliver LED næste gang. Det ville klart være interessant at man investerer nogle flere penge, og så får pengene tilbage ret hurtigt på grund af den store strømbesparelse."

Tænker I over sådan noget som affaldssortering fra jeres boder?
”Vores affald bliver kørt til et eksternt renovationsfirma, som har et affaldssorteringsprogram. De sorterer affaldet og tager pap fra og så videre. Noget affald bliver kørt til genbrug og andet ender ved forbrændingen."

Gør I andet for at skåne naturen?
"Ligesom alle andre Superliga-stadions har vi banevarme. Det er et krav. Vi bruger fiberdug til at dække banen og det har en god effekt både i forhold til græsset men og på varmeforbruget, fordi dugen holder på varmen."

Foto: Charlotte Bjerrekær

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 19:02.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Camilla Carlsson, Charlotte Bjerrekær

BIOGRAFKLUBBEN   //  Bladet   //  BRUGBART   //  DØGNDRIFT   //  Klimakabalen   //  Kropskontakt   //  Københavneri(g)et   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.