Fund af kræftfremkaldende stoffer ved populær bade- og turistdestination tvinger Region Syddanmark til at handle

Region Syddanmark vil have afklaret, om det kan være sundhedsskadeligt at bo i den sydjyske by Grindsted. Kemikalieforurening har indtil nu affødt ophold- og badeforbud på stranden ved Henne Strand efter fund af store mængder farlige stoffer.

Af Jonas Roulund
Udgivet 19/04/18 20:13

       

Det tidligere Grindstedværket, der blandt andet fremstillede medicinalvarer, har giver anledning til forurening flere steder i og omkring byen. 235 kilo af det kræftfremkaldende stof, vinylklorid, er for eksempel løbet ud i Grindsted Å.

Det store fund af forurenende stoffer har affødt bekymring blandt borgerne, hvilket regionens forretningsudvalg nu har taget til efterretning. De besluttede onsdag eftermiddag at iværksætte et forskningsprojekt for at afklare om borgerne i Grindsted har grund til at være bekymrede.

”Vi har bedt administrationen undersøge, om man kan tilrettelægge et forskningsprojekt, der kan give os svar.” siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Læs også: Plastikspisende bakterie kan være miljøets frelser

Det er dog ikke et problem, som bliver let at løse, ligegyldigt hvad forskergruppen konkluderer.

”Der er ikke nogen nemme løsninger. Dels strækker forureningen ned til 80 meter under byen, dels ligger den under en fabrik i aktiv drift. Desuden siver forureningen op i åen. Man kan ikke bare fjerne problemet uden videre.” fortæller Stephanie Lose.

Forurening i Danmarks grundvand har været til debat på det seneste efter det kom frem, at hver tiende drikkevandsboring indeholder et højere pesticidniveau end anbefalet. Sagen fra Grindsted kan blive endnu et hak i vandtuden til de danske vandværker.

 

Kilde: Ritzau

Foto: Colorbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 20:13.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.