S og DF vil indhegne danske ulve

Det skal være slut med, at ulve går frit rundt i den danske natur. Derfor skal ulvene hegnes ind. Det foreslår Socialdemokratiet, der bakkes op af Dansk Folkeparti

Af Johanne Digebjerg Holgersson
Udgivet 19/04/18 21:13

       

"Det kan foregå i reservater i Tyskland eller måske i Danmark," siger S-ordfører om nyt ulveforslag, til avisen Danmark.

"Vi foreslår, at man får fanget de vilde ulve og sørger for, at de bliver indhegnet. Det kan foregå i reservater i Tyskland eller måske i Danmark," siger miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) til avisen.

Dansk Folkeparti og Konservative har foreslået, at ulvene skal skydes. Det er imidlertid ikke lovligt, da ulven er fredet og dermed under beskyttelse i hele EU.

Der findes allerede i dag en mulighed for at aflive såkaldte problemulve, som udgør en særlig trussel.

"Når jeg ser formuleringerne om problemulve, er det meget tydeligt, at de regler ikke fungerer. De bidrager ikke til at skabe tryghed for de forældre, der er bange for at lade deres børn lege i skoven. Med vores forslag slipper vi for at skyde og dræbe et truet dyr," siger Christian Rabjerg Madsen.

Endnu ingen plan på plads
Han har dog ikke nogen plan for, hvordan ulvene skal fanges ind, eller hvad man gør, når nye de krydser grænsen.

"Det kan jeg ikke bevæge mig dybere ned i nu. Men det er et dyr, som trods alt kun findes i et begrænset omfang i den danske natur, så jeg er overbevist om, at vi sammen med eksperter kan finde en måde at få indfanget dem på," siger ordføreren.

Han kender godt eksperternes udsagn om, at ulve ikke udgør en reel fare, men han mener, det er nødvendigt at tage folks bekymring alvorligt og at beskytte husdyr.

DF bakker op
Dansk Folkeparti støtter ideen om at få ulvene bag hegn enten her eller i udlandet:

"Det er en god idé, og den støtter vi. Jeg ved, at man i Frankrig gerne vil have flere ulve, og vi har nogle, de må få," siger dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) til avisen Danmark.

Christian Rabjerg Madsen vil nu opfordre miljøminister Esben Lunde Larsen (V) til hurtigst muligt at indkalde til forhandlinger om ulvene.

Foto: Colourbox
Kilde: /ritzau/

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 21:13.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Johanne Digebjerg Holgersson

BIOGRAFKLUBBEN   //  Bladet   //  BRUGBART   //  DØGNDRIFT   //  Klimakabalen   //  Kropskontakt   //  Københavneri(g)et   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.