ūüĒä Danmarks f√• selvst√¶ndige skaber mange l√łnmodtagerjobs

I Danmark har vi f√¶rre selvst√¶ndige end i resten af Europa, men de selvst√¶ndige vi har, skaber til geng√¶ld mange job til l√łnmodtagerne

Af Udgivet 28/10/19 10:19

       

Danmark er det land i Europa, hvor der er færrest selvstændige og iværksættere. Til gengæld skaber de få selvstændige mange jobs sammenlignet med vores naboer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det danske system er indrettet til den almindelige lønmodtager, og der kan derfor være sværere vilkår for dem, der ønsker at starte egen virksomhed, mener interesseorganisationen IDA.

En af de selvstændige, der har skabt jobs i Odense er Nikolaj Boe, som er grundlægger og administrerende direktør i firmaet The Right People A/S.

Nikolaj Boe har lige nu ni ansatte i iværksætterhuset Stjerneskibet, der ligger på Havnegade i Odense.

I videoen herunder kan du træde med ind i Stjerneskibet og møde Nikolaj Boe og hans medarbejdere i The Right People A/S

 

 

Selvom Nikolaj Boes virksomhed lige nu klarer sig godt, har det ikke altid været lige nemt at vælge et arbejdsliv som selvstændig til. Hør ham fortælle om det bedste og mest udfordrende ved at være selvstændig i et land som Danmark.

 

 

Men der er lavet mange gode initiativer for at sikre en mere gunstig ramme for de selvstændige, mener Nikolaj Boe. Det ændrer dog ikke på, at Danmark ligger langt efter vores europæiske naboer.

Per Diget, der er formand for Erhvervsudvalget i Ingeniørforeningen, IDA, giver her sit bud på, hvorfor han tror, der er så få selvstændige i Danmark i forhold til resten af Europa. Han nævner blandt andet den danske model som én af grundende.

 

 

Døgndrift har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Beskæftigelses- og Socialudvalget i Odense.

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 27/10/21.

Historien består af 1.739 tegn. Historien blev sidst gemt den 28/10/19 10:19.

Hvis du har sp√łrgsm√•l eller kommentarer til historien, skal du kontakte:

Bladet   //  D√ėGNDRIFT   //  Overblikket   //  S√łgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilh√łrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk s√¶tter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige bes√łgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, s√• s√¶tter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) n√•r du logger ind, s√• systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse p√• alle bidragsydere. Af sikkerhedsm√¶ssige √•rsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, n√•r bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende v√¶rkt√łjer fra tredjepart. Alle disse v√¶rkt√łjer skal dog aktiveres af den bes√łgende, f√łr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.