Tre trendy blomster, der sætter farve på dit forår

Har du svært ved at finde ud af, hvilke planter der skal pryde din altan, så lander her tre idéer til farvede blade, der kan gøre udelivet lidt finere for øjet

Af Anna Kniep, Rikke Romme
Udgivet 19/04/18 21:51

       

Årets endnu skarpeste sol står ind ad ruderne i et stort drivhus, som udgør havecenteret Plantorama i Odense. Bladet kunne tidligere fortælle, at det er den varmeste aprildag i 54 år, og for mange er det også anledningen til at få planter i krukker på altanen eller terrassen.

Trenden er at alle skal kunne være med på årets udetrends, som hverken kræver store bede eller meget plads i haven. Deriomod kræver det blot en krukke i et hjørne eller på altanen.

Plantoramas indkøbschef, Morten Wiinberg, peger på, at den yngre generation vil have det, han kalder “plug-and-play-løsninger", hvor man hurtigt kan udskifte en pelargonie med en kugle-chrysanthemum. Dette er dog ikke de blomster, man vil opleve flest af på danskernes udendørsområder. Morten Wiinberg peger på at Spansk Marguerit, Hortensia og Tvillingeblomst er blandt dette foråres hit.

Er de eksotiske navne også fremmedord for dine knapt-så-grønne-fingre, så er hjælpen på vej. Bent Jensen, afdelingschef i planteafdelingen i Odense, fremviser her de nye trends som spænder fra lilla til hvid og blå.

Foto og video: Rikke Romme og Anna Kniep

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 21:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anna Kniep, Rikke Romme

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.