Pant på plastikposer har fået positiv modtagelse

Netto har som den første danske dagligvarekæde indført pant på plastikposer. Systemet har fået en positiv modtagelse efter de første fem dage

Af Jonas Roulund
Udgivet 19/04/18 21:57

       

Som Bladet i går kunne fortælle, har Dansk Supermarked Group indført posepant i alle fynske Netto-forretninger. Det har de gjort for at afhjælpe naturen, der lider under øget forurening. Plastikposer tager i omegnen af 400 år at nedbryde for naturen, så det er ifølge WWF Verdensnaturfonden vigtigt at få genanvendt så mange plastikposer som muligt, fremfor at smide dem ud.

Læs også: Plastikposer – nu med pant

Positiv modtagelse blandt forbrugerne
Netto har endnu ikke mulighed for at afgøre, hvor mange poser, der reelt er blevet indleveret til genanvendelse, men status efter de første fem dage med det nye pantsystem er positivt:

”Status er, at det – efter de første dage – går rigtig godt. Kunderne har taget rigtig godt imod tiltaget, og vi har kun mødt positive tilbagemeldinger.” fortæller kommunikationskonsulent ved Dansk Supermarked Group, Kasper Reggelsen.

Pantsystemet testes på Fyn til at begynde med, og vil efterfølgende bredes ud til resten af landet.

Foto: Ida Steenfeldt Andersen

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 21:57.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.