AFSLØRING: Bladet - Dit Miljøsvin

Socialt ansvar er en by i Rusland i Medietorvets fjerneste undervisningslokale. DØGNDRIFT tager bladet fra munden og afslører eklatant svineri hos det ellers så miljøbevidste webmagasin Bladet.

Af Jette Antonsen, Kasper Junge Wester
Udgivet 19/04/18 22:05

       

Man tror næsten ikke sine egne øjne, når man træder ind i lokalet, der har udsigt til SDU’s idylliske grønne områder. Det er her Bladet – universitetets nye, grønne webmagasin – har til huse, og her den ene artikel om bæredygtighed efter den anden i løbet af dagen er blevet forfattet.

På DØGNDRIFT sætter vi en ære i, at sandheden til enhver tid skal frem – også når det gør ondt, og afsløringen er af vores kolleger i branchen. Derfor var der heller ingen vaklen, da vi på DØGNDRIFTS graverredaktion fik mulighed for ved selvsyn at konstatere, hvad vi længe har haft en mistanke om: At der på Bladet hersker en stemning af foragt for egen læserskare og en udtalt mangel på respekt for naturen og alle de sjove dyr, vi omgiver os med.

Det er vores journalistiske pligt at afsløre, hvad vi har fundet frem til.

Hvad få hidtil har vidst, er, at Bladets redaktion holder til i en svinesti, der får Rios mest usle favelaer til at ligne kongelige balsale. Overalt flyder det med affald i form af pap, plastic og rester af mad, der har cirka lige så meget med bæredygtighed at gøre, som Moonjam har at gøre med heavy metal.

Værst af alt er apatien, der står malet i ansigterne på medarbejderne. Det komplette fravær af journalistisk integritet - og heraf følgende kognitive dissonans - tvinger stemningen mod frysepunktet. En håndfuld af de mandlige reportere sender blanke blikke mod storskærmen, der viser en kamp mellem to fodboldmandskaber, der vist var relevante engang. Sørgeligt.

Pizzabakkerne flyder. Man har ikke engang gidet spise op, og resterne afslører, at forarbejdet kød og dyremishandling er en livret på redaktionen, der er sat i verden "for at klæde dig bedre på til at deltage i miljøpolitiske spørgsmål”.

Hykleriet er totalt.

Herunder kan du ved selvsyn konstatere, hvor slemt det står til, da DØGNDRIFT's udsendte reporter stormer Bladets redaktionslokaler i jagten på sandheden.

Efter den indledende afsløring forsøger vi at få svar på, hvem chefredaktøren på Bladet i virkeligheden her. Medarbejderen, der optræder på videoen, er tydeligvis truet til tavshed, og den usunde arbejdskultur bliver endnu engang uhyggeligt tydelig.

Efterhånden som det går op for Bladet, at verden snart vil kende sandheden, bliver stemningen ubehagelig. Selv da jeres udsendte står med en 'smoking gun' - i dette tilfælde en pose baconchips - forsøger redaktionen sig med et søgt forsvar. Heldigvis taler optagelserne deres tydelige sprog. Døm selv.

Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gæt en arbejdsplads!

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 22:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jette Antonsen, Kasper Junge Wester

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.