Fra Taxa til Thomas La Cour: Fem serier om det arbejdende Danmark

Kribler det i de arbejdsglade fingre, selv når du lander i sofaen efter en lang arbejdsdag? Så læs med. Døgndrift guider dig til 5 serier om det arbejdende Danmark.

Af Anna Luna Bierring Kristoffersen
Udgivet 20/04/18 00:16

       

Rejseholdet

Er du træt af kontorstol og mussearm? Drømmer du dig væk til action og en arbejdsdag, der involverer løb, løb, mere løb og lidt pistolskud? Så er serien 'Rejseholdet' som skabt til dig.

Mød trofaste IP, synske La Cour, bad boy Fischer, kontormusen Gaby, den håbløse romantiker Johnny og den stærke kvinde i front Ingrid Dahl, som til sammen udgør rejseholdet - den mobile drabsafdeling under rigspolitichefen. Sammen løser de mysterier om forsvundne børn og nedslagtede familier, alt i mens de forsøger at få tid til et familie- og kærlighedsliv. En opgave de får blandet godt og grundigt sammen med arbejdslivet - på godt og ondt. 

Serien giver et indblik i en hæsblæsende arbejdsplads, hvor tillid, trofasthed og kærlighed mellem kollegaer er altafgørende, når situationerne spidser til.

Foto: Ulla Voigt​, DR

Krøniken

Robotterne kommer! Sådan råber vi i dag, når vi nervøst observerer automatiserede blikdåser indtage vores hverdag og arbejdsliv.

I 50’erne var det fjernsynet der kom, og det gik bestemt ikke stille for sig!

Familiedramaet Krøniken følger fjernsynets turbulente vej ind på det danske arbejdsmarked og ind i de danske stuer. Vi ser, hvordan det deler det arbejde Danmark, både i fabrikshallen og på ledelsesgangen.

Vi møder ejeren af radiofabrikken Bella Kaj Holger og hans fremtidsfanatiske søn Erik, der mere end noget ønsker at åbne faderens øjne for fjernsynets vidunderligheder – og nå ja, faderens anerkendelse.

Krøniken er et indblik i en arbejdsplads i rivende udvikling, og de tab og vindinger der sker, når udviklingen slippes løs.
Foto: Mike Kollöffel, DR

Taxa

Taxa handler om…. Ja, en taxa-central og dens medarbejdere. Så enkelt kan det siges, og så kedeligt kan det lyde. Men serien er alt andet. Et farverigt persongalleri, en uendelig strøm af situationer du ikke anede kunne ske i en Taxa og Peter Ganzler i rollen som bad boy hunk Taxa Mike sørger for, at seeren er klistret fast til skærmen afsnit efter afsnit.

Igennem arbejdsdagenes store og små dramaer sidder de storrygende og storsladrende radiodamer Lizzie og Stine utrætteligelige på centralen og guider Krone Taxas chauffører igennem København og ud af alverdens situationer. Som da to narkomaner låser sig inde i Renés Taxa og efterlader den udbrændt på Christiania.

Foto: Ulla Voigt, DR

Nikolaj og Julie

Nikolaj og Julie er en serie til dig, der har problemer med work/life balance.

En guide til hvordan du ikke skal gøre.

Seriens antihelt Nikolaj knokler på et reklamebureau; en drengedrøm søsat af Nikolaj og hans to bedste venner. Iført Gajol t-shirt, lysebrun læderjakke og med kontor på holmen er han 00’er reklameyuppi med fart over feltet.

Intet kan slå ham af arbejdspinden. Det skulle da lige være den smukke advokat Julie, deres drømmehus, drømmebarn og døgnets alt for få timer.

For en skrantende firmaøkonomi, langtrukne forhandlinger med krævende kunder, en forførende ekskæreste, for mange drinks og en til tider fraværende rygrad stjæler den dyrebare tid med kernefamilien.

På trods af Nikolajs mange helhjertede, desperate forsøg på at rode bod på dumheder og fravær, træder han gang på gang forkert, og det koster ham dyrt.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Strisser på Samsø

Når livet går det arbejdende Danmark imod, kan mere arbejde virke som en god idé. En pille mod livets hovedpiner.

I serien Strisser på Samsø følger vi politibetjent Chrstian Torp og hans datter Sille, der flytter fra København til Samsø, da Torps kone dør i et tragisk ulykke.

Men det er svært for både far og datter, at tilpasse sig et lille samfund og at undvære deres mor og kone. Undervejs får vi indblik i de arbejdsforhold, der gælder, når man arbejder i et lille samfund, hvor alle kender alle - og alle bestemt kender politibetjenten. 

Og så ser vi, at en ven i nød sagtens kan være en god kollega. I dette tilfælde sekretær Ulla, der hjælper både far og datter i den svære tid. Foto øverst: Taxa, Ulla Voigt, DR

 

Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gæt en arbejdsplads!

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 00:16.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anna Luna Bierring Kristoffersen

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.