4 dyr i natten

Kan du høre noget der kribler og krabler når du ligger i sengen om natten, eller noget der smyger sig hen af dit ben når du er ude og får noget friskt natteluft? Så var det nok ikke et af disse dyr du har mødt.

Af Magnus Bekholm
Udgivet 20/04/18 01:19

       

Alle dyrene på listen har det tilfældes, at de primært er i gang, når du sover om natten. Men udover det er de nogle af de mest specielle og eksotiske dyr i verden.

 

Aye-aye

Aye-ayen er en truet dyreart der kun lever på Madagaskar. Den har lange tynde fingre, som den bruger til at grave efter trælarver. Den kan blive op til 40 centimer, og er dermed verdens største nataktive primat.

 

Den honduranske hvide flagermus

Man vant til flagermus fra de danske sommernætter, men den honduranske hvide flagermus er et anderledes bekendtskab. Som navnet siger finder man flagermusen i den Mellemamerikanske jungel, hvor de bor i telte lavet af blade. Det der gør flagermusen speciel er dens hvide pels og størrelsen: den bliver kun fem centimeter lang og vejer blot seks gram.

 

Zaglossus

Zaglossus er en type myrepindsvin der kun findes på Ny Guinea. Alle arter af dyret er truet, og er et af blot to pattedyr der lægger æg. De har en spids snude, samt et ydre der består af både hår og pigge.

 

Skældyr

Dyret der bliver kaldt det mest trafikerede pattedyr i verden kan findes i både Asien og Afrika. De kan rulle sig sammen som et bæltedyr, men har samtidig stink kirtler som et stinkdyr. Det er altså ikke et dyr man har lyst til at møde i nattens mørke.

 

Fotos: Colourbox/ Leyo / Jaganath/ Piekfrosch

 

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 01:19.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Magnus Bekholm

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.