Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Fredag klokken 10.00 går en ny omgang af overenskomstforhandlingerne i gang igen, og offentlige over hele landet viser deres støtte

Af Iben Kvist
Udgivet 20/04/18 09:27

       

Kampgejsten var stor, da offentlige ansatte i morges samledes i en skulder-ved-skulder-aktion, for at vise at de støtter deres forhandlere i overenskomstforhandlingerne. Ved Byens Bro i Odense var omkring 40 mødt op.

"Vi er mødt op i dag, fordi vi kæmper nogle ordentlige arbejdsforhold," siger Karina Skovgaard Jørgensen, fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne på Odense Universitetshospital, og fortsætter:

"Om et par timer går forhandlingerne i gang igen, og vi ønsker en retfærdig og rimelig løsning. Jeg synes, at det er bekymrende, at vi ikke får en ordentlig løn eller anden anerkendelse, når vi står med ansvar for liv."

"Det er vigtigt, fordi det er os, som tager os af alle dem, som er syge, ikke direkte, men vi er det første ansigt patienterne møder, " forklarer Karina Skovgaard Jørgensen.

Flere cyklister ringer i vildskab med klokken, og bilerne dytter, når de passerer den store forsamling. Det bliver returneret med hujen fra alle de fremmødte.
En dame, der holder ved lyskrydset, ruller enda vinduet ned og råber:

"Hvor er i gode," mens hun knytter hånden og laver en we-can-do-it-salut.

Sisse Hansen, Gymnasielærer på Nordfyns Gymnasium, synes, at arbejdsiverne skal give sig mere.

"Jeg håber, at arbejdsgiverne rykker sig mere, end de har gjort, for det det er for lidt, som ligger på bordet," siger hun.

Hun håber at de mange aktioner rundt om i landet påvirker politikerne.

"Det er en måde, hvorpå vi kan råbe politikerne op og vise vores forhandlere, at vi støtter deres linje," fortæller Sisse Hansen.

Hun er parat til at tage arbejdsnedlæggelserne med, men hun synes, at en storkonflikt er arbejdsgivernes ansvar.

"De arbejdsnedlæggelser, som vi har meldt ud er beskedne, det er regeringen, som laver en storkonflikt," Afslutter hun.

Foto: Iben Kvist

Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gæt en arbejdsplads!

Arbejdsmarkedsprofessor: Ingen vilje til forlig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 09:27.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Iben Kvist

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.