De danske fugle er truet af landbruget

Ny undersøgelse fra Dansk Ornitologisk Forening viser, at fuglene på landet lider i disse år. Til gengæld er fuglefaunaen flyvende i områder med skov, moser og vådområder. Det konventionelle landbrug bærer et stort ansvar i den forbindelse.

Af Jonas Roulund
Udgivet 20/04/18 09:54

       

Fuglene på landet har det ikke godt. Sådan konkluderer Dansk Ornitologisk Forening, der i samarbejde med en række miljøorganisationer årligt foretager punktællinger og miljøundersøgelser i den danske fauna. Formanden for Dansk Ornitologisk Forening Odense, Henrik Kalckar Hansen fortæller:

Sprøjtemidler og effektivisering i landbruget er blandt synderne, der blandt andet har bevirket at stærebestanden er mindsket med 20 % siden år 2013 fortæller lokalformanden:

Foto: Colourbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Test din viden om nattens dyr

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 09:54.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jonas Roulund

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.