Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

25-årige Malou og 28-årige Alex lever ikke som de fleste andre par. De har valgt et åbent forhold, og for dem er det et ligeså naturligt valg som at vælge Zendium frem for Colgate.

Af Johanne Liebmann
Udgivet 20/10/18 13:53

       

Den kølige oktober aften bringes til glemmebogen, så snart fødderne betræder parrets lejlighed. Varmen fra radiatorerne mærkes i Malous faste håndtryk. I Alex’s lige så. Snakken med vennerne flyder lifligt rundt om det teak-farvede spisebord, og rummets aroma afslører, at menuen står på lasagne. Malous kastanjebrune page spejler sig i hendes stramme, sorte outfit. Det eneste, der bryder den mørkklædte skønhed er et stort, guld signaturhalssmykke.
      I takt med vennernes exit spores samtalen ind på parrets liv. Deres forhold runder de tre år. Efter et år valgte de at åbne forholdet op. For ingen af dem var tanken om et åbent forhold fremmed, og det var derfor også en naturlig beslutning at åbne forholdet op efter et år.
-       Det var aldrig en præmis, siger Alex, og Malou følger op - til at starte med var det bare en løs samtale.
Siden de tog beslutningen, har de ikke forsøgt at lukke forholdet ned igen. De er dog enige om, at når de en dag skal stifte familie, er børnene førsteprioritet. Således vil der muligvis være behov for nogle år, hvor forholdet lukkes ned.
-       Jeg ser det som sådan et gear, vi kan bruge. Noget man kan tænde og slukke for, forklarer Alex.
 
Fælles for dem begge er, at de har været igennem en identitetsudvikling, hvor det åbne forhold har fungeret som redskab til hver deres selvudvikling. Et værktøj til at bryde den sociale arv.
-       Vi får en spejling og en indsigt i livet, som vi ellers ikke ville have fået, siger Malou og
fortsætter,  -Man udvikler sig hurtigere. Der er flere involveret. Når man sætter sig selv i spil på en ny måde, ser man nogle nye sider af sig selv. - Og hinanden, supplerer Alex.


 
                         
 
 
Et åbent forhold, en åben samtale. Lige præcis dét er nøglen til det hele, mener Malou og Alex. Tabet af tabuer udgør toppen af kagen for parret, og ifølge dem er det en selvhjælpstaske, som ville gavne mange forhold at anskaffe sig. Den famøse swipening på tinder spiller altså en meget mindre rolle, end man lige går og tror.
 
At sætte folk i bås er rart. Man ved, hvor man har dem, og man skal ikke tage stilling. I et valg som deres er fordomme uundgåeligt, og dem kender parret også til. De oplever, at folk tror, at hinanden ikke er nok. For dem handler det ikke om det lette valg. Det handler om at vælge den hjemmelavede cæsarsalat, frem for McDonald’s-burgeren, fordi man kan. Også selvom det kræver mere arbejde.
-      Folk der kender os har ikke mange fordomme, men det er fordi vi snakker så åbent ogærligt omkring alt, udtrykker Malou, mens gnisten fra Alex’s øjne erklærer sig enig.  - Fordommene kommer fra dem, som ikke kender os.
 
Åbenhed, ærlighed og samtale forvandler det forvrængede billede af et åbent forhold fra et kedeligt IKEA-maleri, til Picassos abstrakte ”Guernica”. Malou og Alex er kunstnere i egen historie.
 
 
 

🔊 Danmarks få selvstændige skaber mange lønmodtagerjobs

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/10/20.

Historien består af 3.072 tegn. Historien blev sidst gemt den 20/10/18 13:53.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Johanne Liebmann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.