Odeon: Det kulturelle samlingssted

Odeon er for alle, et samlingssted for folk i alle aldre. Odeon tilbyder kulturmuligheder til de mange fremfor de få, et hus der er inviterer folk ind til oplevelser og muligheder.

Af Nikita Adamiak Gravesen
Udgivet 01/11/18 09:31

       

Odeon, det nye samlingssted for odenseanerne stod færdigt 1. marts 2017. I dag halvandet år efter, er det 32.000 kvadratmeter store område stadig omgivet af det famøse odenseanske byggerod udenfor, men indenfor eksisterer rodet ikke.

Foyeren er åben, lys og klassisk indrettet. I centrum af foyeren er en trappe, der fører op til Store Sal, Odeons største sal med plads til 1.740 siddepladser. Salen gør Odeon til et af de største kulturhuse i Odense.

Foruden Store Sal består Odeon af fire andre scener, deriblandt Byens Scene. Byens Scene er en mulighed for alle til at slippe deres talent løs, den kan benyttes af alle og har ingen begrænsninger for, hvad der er talent. En scene der i Odeons ånd er åben for alle. Ifølge Sara Ekknud, kulturchef for Odeon, er det lige præcis det Odeon skal kunne.

- Vi skal være et åbent hus, et sted man kan komme ind uden at føle ærefrygt. Et sted med plads til alle.

Odeon blev bygget med henblik på at give Odense kulturmuligheder der ikke eksisterede før. Både store forestillinger man ellers kun kan finde i København og Århus, men også kulturmuligheder der samler odenseanerne. Ifølge Sara Ekknud er dette da også sket.

- En forestilling som Kærlighed ved første hik – The Musical var ikke mulig uden Odeon. Scenemulighederne eksisterede ikke før.

Hun forsikrer om, at Odeon ikke har stjålet kulturmuligheder fra andre, men gjort det muligt at få flere tilbud til byen. Spillestedet Posten er stadig for de lokale upcoming bands. Odeon har kun gjort lagkagen større, de kulturinteresserede odenseanere har fået flere muligheder.

Odeon er for alle

Odeon er dog ikke kun for de kulturinteresserede.

- Vi går efter at underholde de 90 %, siger Sara Ekknud.

At nå bredt ud ses tydeligt i Odeons kommende arrangementer, disse inkluderer Kærlighed ved første hik – The Musical, Savage Rose koncert, operaen Carmen, Mit liv som Elkjær – foredrag med Preben Elkjær og julekoncerten Pyrus – Alletiders Nisse. Odeon proklamerer med, at deres målgruppe er alle mellem 4 og 90 år, hvilket er til at se i deres kalender.

Odeon er stadig ny og skal finde sit fodfæste, men gæsterne strømmer til de muligheder, de bliver givet af Odeon. I 2018 forventer Odeon et besøgstal på 250.000 gæster. Dette er et besøgstal de opnår eller kommer meget tæt på.

- Folk har taget godt imod os, men vi er stadig unge, siger Sara Ekknud

Med et samarbejde med både Odense Teater og Odense Symfoniorkester er mulighederne endeløse. Odeon er et tilbud for og til Odense, derfor er det også vigtigt for Odeon at samarbejde med lokale folk.

- Kultur i Odense er lidt som en stor fætter-kusine-fest, siger Sara Ekknud.

Odeon har allerede givet flere kulturmuligheder til Odense end der var tidligere. Kun tiden vil vise, hvordan Odeon udvikler kulturen i Odense.

- Om ti år er Odeon ikke det samme som i dag, vi skal konstant udvikle os, sammen med byen, siger Sara Ekknud

Odeon har muligheden for at blive en af de mest markante spillere indenfor kultur i Odense. Det bliver spændende at følge udviklingen.  

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 3.248 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 09:31.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nikita Adamiak Gravesen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.