Stil krav til kulturen

KulturO har mødt en kulturentusiast, der mener, at Odeanerne skal stille krav til og tale om kulturen. Og så skal kulturaktørerne turde at satse. Ellers udvikles kulturen ikke. Opfordringerne er hermed givet videre.

Af Caroline Gottschalck
Udgivet 01/11/18 09:39

       

Anders Skovgaard er en vaskeægte kulturentusiast. Han skriver for This Is Odense (TIO), der er odenseanernes ”insider guide”, han er producent på Teater Momentum, og så har han et stort ønske om, at odenseanerne vil stille større krav til kulturen i Odense.


Vi skal være konstruktive kulturkritikere
Siden 2013 har Anders delt sin konstruktive kritik af udvalgte kulturelle tilbud med TIO’s læsere. Interessen er primært centreret om den kreativitet, der levende udfolder sig på scenen, når det røde tæppe trækkes fra. Teater er hans helt store passion. Det afholder dog ikke Anders fra at levere konstruktiv kritik til kulturen generelt.

- Principielt vil vi gerne have en samtale med institutionerne om, hvordan vi kan gøre kulturen bedre. Men vi ved også, at det bedste incitament for fremtidige forbedringer er, hvis publikum, odenseanerne, taler om det, fortæller Anders.

Derfor opfordrer han alle odenseanere til også at forholde sig kritisk til kulturen. 

- Så snart borgerne begynder at tale om det, så lytter politikerne. Og så sætter de krav, uddyber Anders.


Den levende samtale er afgørende

Ifølge Anders er det afgørende for kulturudviklingen ikke at kunne definere slutmålet. Det afgørende er, at samtalen om kulturen holdes spræl levende. Hele tiden. Altid. Også selv når vi synes, vi er i mål.

- Der er ikke noget, der er perfekt, så vi kan ligeså godt have en samtale om, hvad vi kan gøre bedre. Der er altid noget ved oplevelsen, man kan diskutere og samtale omkring, forklarer Anders.

Dialogen er den gyldne nøgle til at udvikle og forbedre kulturen i Odense. Og det er borgerne, der skal holde den levende.


Kulturen skal satse
Et andet element, der skal være med til at forbedre Odenses kultur, er kulturaktører, der tør at satse.

- Det er sådan, vi udvikler os. Det er her kultur gør noget for mig, når der satses idémæssigt og tankemæssigt, fortæller Anders.

Anders gider ikke at spilde sine timer på modløse kulturoplevelser, der gentager en gammel succes. Han vil langt hellere være vidne til kulturoplevelser, hvor aktørerne tør at satse højt. Også selvom det går helt galt. Det er hans krav til kulturen.


 

Anders anbefaler - november:

Porno – Teater Momentum
Direktøren for det hele – Odense Teater
Dvoraks symfoni – Odense Koncerthus

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.513 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 09:39.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Caroline Gottschalck

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.