Vis os din madpakke

Vi har i denne uge prøvet at blive klogere på de studerendes madvaner. For hvor sunde er de studerende egentlig?

Af Mette Louise From Kappel, Nana Mathilde Bjødstrup Mortensen
Udgivet 01/11/18 10:59 og senest opdateret 01/11/18 11:06

       

Klokken er 11.05. Der er sort af mennesker på Syddansk Universitets lange gange. Folk er sultne. De fleste har retning mod kantinen. Nogen køber mad, andre har madpakken med hjemmefra.

Vi har været så frække at afbryde de studerende midt i deres medbragte måltid. Vi har endda fået dem til at lade deres lunkne madpakker posere på smukkeste vis under vores kameralinse.

Dette har ført til møder med både veganske biomedicinere og riskiks- og bakeoff-brødspisende idrætsstuderende til en snak om deres madpakker.


Eva, studerer Negot i engelsk på 3. semester på kandidaten:

“Min madpakke består af en salat med peberfrugt og dressing. Og dertil pasta. Jeg brugte 20 minutter på at lave madpakken her til morgen. Det er billigere og bedre end kantinen. Jeg synes, at maden er alt for dyr i kantinen.”


Mohammad, studerer Global Management and Manufacturing på 3. Semester:

“Min madpakke er en burger med en bøf, avocado og chilidressing. Jeg laver min madpakke, når jeg laver aftensmad. Min madpakke skal være sund og indeholde nok proteiner og vitaminer, så jeg kan klare dagen med en masse godt i maven.“


Andreas, studerer Idræt og Sundhed på 3. semester:

“Riskiks, bakeoff-brød og en banan. Det skulle være nemt og hurtigt og mættende. Det her er en madpakke på farten. Jeg bruger omkring 10 minutter på min madpakke, når jeg laver den hjemmefra.”


Rikke, blev færdiguddannet i Biomedicin i februar:

“Min madpakke er en salat med kikærter, rødbeder, broccoli og tomater. Og æbler ved siden af. Jeg er begyndt at leve vegansk, da jeg har fundet ud af, at jeg ikke behøver kød og mælkeprodukter for at få den fulde kost. Og så kunne jeg i forvejen bedst lide grøntsager.”


Nana, studerer Journalistik på 1. semester på kandidaten:

"Og journalistens egen madpakke? Hurtig, nem og kedelig er nok de ord, der beskriver min madpakke ret godt. Og så er den overhovedet ikke insta-venlig som mange af de andres madpakker."

Lasses år med stress

Kage eller salat: Hvad køber de studerende i kantinen?

Hver fjerde studerende på videregående uddannelser falder fra: SDU mener, de kan løse problemet

Video: Hvor langt skal en universitetsstuderende gå?

»Det nytter ikke noget, at vi serverer suppe, steg og is til 20-årige«

»Det er meget nemmere for mig at træne på universitetet, når jeg alligevel er der«

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.059 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 11:06.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mette Louise From Kappel, Nana Mathilde Bjødstrup Mortensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.