KulturO mener: Skru ned for det gode festivalhumør

Festivalerne i Odense er ved at tage overhånd.

Af Vu Nguyen
Udgivet 01/11/18 09:30 og senest opdateret 01/11/18 15:51

       

Odense Portvinsfestival løber af stablen på lørdag. 117 deltager - vi får se. 1,5 tusind viser interesse – nok ikke mere end det.

Der er nok at fejre i Odense.

Festivaler hører til festdage, hvis man er bekendt med latin.

Man skulle næsten tro, at det er løgn, når Odense knopskyder med alskens festivaler.

Der er tale om 40 festivaler om året eller derover. Hurra for det.

Portvin, ost, lyrik, danse, videnskab, øl, børn, lystfiskere, tartelet, teknologi, middelalder, blomster, motorcykel, skaldyr, standup comedy, dressur, iværksætter, kammermusik, litteratur, rosé.

Listen er lang, men den er længere. Det er blot nogle af de festivaler, som Odense fejrer.

I sagens natur er festival en god ting. Den giver kulturglade mennesker en fribillet til at nyde en interesse sammen med andre ligesindede i et afgrænset tidsrum. Intet galt der.

Der er tidspunkter, hvor man har lyst til at slukke for DR K. Men ikke i sådan en grad at man omlægger eller lukker for festlighederne, som regeringen og Dansk Folkeparti ønsker.

En festival er et større arrangement, der som regel strækker sig over flere dage, men når man afholder en 1-dags festival, så strækker man ordets betydning en anelse.

Det er her, festivalglæden stopper brat. Hvor går grænsen egentlig for, hvad en festival kan være? Hvis man kan afholde en festival, bør man så gøre det?

Hvis vi har et ønske om, at der ikke går inflation i festivaler, så må vi med omtanke overveje, hvornår det giver mening at afholde festivaler. Festdage er der nok af.

Vi skal stadig have lov til at dyrke Nietzsche og vores nicher. Alt med måde.

KulturO er det nye, midlertidige fagblad for kulturinteresserede borgere i Odense. Et ønske om at fremme og fejre kulturlivet i Odense. Derfor det store O.

For at undgå unødvendige misforståelser med udtalelsen af fagbladets navn går vi fonetisk til værks.

Det er ikke [kulˈtuɐ̯ˀo] men [kulˈtu:ˈʁoˀ].

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 1.997 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 15:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Vu Nguyen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.