Leder

Af Emil Braunschweig
Udgivet 01/11/18 09:29 og senest opdateret 01/11/18 09:38

       

Kære læsere

Nyser du i Tyskland eller i flere engelsktalende lande får du oftest et “Gesundheit” i sympati fra folk, der vil dig det godt - sundhed. I Danmark siger vi i stedet prosit. Prosit kommer fra latin og kan oversættes med “lad det gavne”. Og det er netop det, vi vil med Gesundheit - at lade det gavne.

Gesundheit er et online sundhedsmagasin for studerende. Vi har det gode studieliv i fokus, og dét både mentalt og fysisk. Vi laver indhold, der underholder og uddanner på samme tid.

Vi forankrer vores artikler i den personlige historie. Intet når under pinagtighedsgrænse, men der er heller ikke noget, der er for tungt. Derfor vil du se madpakke-billedserier og fortællinger om ensomhed side om side i Gesundheit. Samtidig bruger vi den direkte adgang, vi har til topforskning til at formidle de nyeste forskningsresultater til jer, vores læsere.

I denne uge i Gesundheit sætter vi fokus på tre tematikker: mental sundhed, fysisk sundhed og mad. Temaerne vil vi gribe an fra flere forskellige sider og flere niveauer. Hermed får du både en personlig fortælling om stress og en længere dybdegående artikel omkring temaet. På den måde håber vi, at du, vores læser, vil være med til at dykke dybere ned i stoffet, med ind i vores univers og blive inspireret til at leve et sundere og bedre studieliv.

Lasses år med stress

Kage eller salat: Hvad køber de studerende i kantinen?

Hver fjerde studerende på videregående uddannelser falder fra: SDU mener, de kan løse problemet

Video: Hvor langt skal en universitetsstuderende gå?

»Det nytter ikke noget, at vi serverer suppe, steg og is til 20-årige«

»Det er meget nemmere for mig at træne på universitetet, når jeg alligevel er der«

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 1.319 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 09:38.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emil Braunschweig

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.