Dinner and Show i hjertet af Odense

I centrum af Odense ligger Cafe Biografen. Det er en cafe, som har en biograf. Biografens filmrepertoire strækker sig fra de kendte og store film til de små og ukendte. Det særlige ved denne cafe, udover at indeholde en biograf, er, at det er en art cinema. Biografen viser film, som man ikke kan se i de almindelige biografer. Ifølge personalechefen giver denne særlige kombination af cafe og biograf et naturligt flow til stedet.

Af Sidsel Christensen
Udgivet 01/11/18 09:35 og senest opdateret 01/11/18 09:37

       

Man skal følge duften af blomster. Når man får øje på de lilla blade, ved man, at man er på rette vej. Fødderne skal følge de gule fliser, der er lagt så præcist, så man skulle tro, at fliselæggeren havde spillet tetris, mens han udførte arbejdet. Så drejer man til venstre, og der er den; Cafe Biografen eller Odenses hyggeligste biograf, som den kalder sig selv.
Den grønne markise er slået ud, men det er ikke for at skygge for den skarpe sol, for den er ikke til at se for de grå skyer. Årstiden er efterår, og hænder er gemt væk i lommerne eller varmes af pelshandsker. Vejret forhindrer dog ikke folk fra at sidde udenfor og nyde en smøg.
 
Udenfor under den grønne markise sidder Frederik Teglgaard, som er personalechef og eventmanager for cafeen. Med krydsede ben, håret sat tilbage i en knold og tilbagelænet i stolen, kendetegner han den rolige atmosfære, man bliver mødt af indenfor.
 
Første gang cafeens døre åbnede var i 1983, nærmere bestemt d. 23. juli. Ideen om at åbne en cafe, som var kombineret med en biograf, kom fra Århus med deres Øst for Paradis og fra København med Klaptræet. Begge disse steder havde valgt, at filmudvalget skulle baseres på mindre kvalitetsfilm i stedet for de storslåede Hollywood-film.
 
”Cafeen og biografen fungerer godt sammen, fordi der kommer et naturligt flow herinde. Mange af kunderne vælger at spise først, hvorefter de går i biografen. Det betyder, at det her sted er en meget underholdende cafe,” siger Frederik Teglgaard.
 
Selvom cafeen og biografen fungerer godt med hinanden, er det stadig to forskellige forretninger.
 
”Biografen er en sæsonforretning. Det betyder, at kundetallet kommer an på, hvilken sæson vi har. Nu her er der højsæson, fordi det er nu, at alle de store film som Journal 64 og Lykke-Per kommer. Modsat er der mange kunder i cafeen hele året men rigtig mange i juli måned, hvor vores udeområde bliver brugt hyppigt,” fortæller Frederik Teglgaard
 
Hele året rundt bliver man mødt af en duft af friskmalede kaffebønner fra køkkenet, og udvalget af mad er stort. Den fiskeglade kan nyde en tallerken med koldrøget laks, der udbydes nachos med kyllingefilet til kunden, der har en forkærlighed for Mexico, og selvfølgelig er der den klassiske burger, som ifølge menukortet tilbydes i tre varianter; den gode, den onde og den grusomme. Med andre ord: der er nok at vælge imellem for både den madglade og for den kræsne kunde. Cafe Biografen formår at skabe Dinner and Show.
 
På væggen hænger der plakater for film, der kører i biografen i øjeblikket og for kommende film. Udvalget består af alt fra plakater for de store, kendte film men også for de ukendte film. Det er der en grund til.
 
”Biografen i Cafe Biografen er en såkaldt Art Cinema film, som viser art film. Det er blandt andet film, som man ikke ville kunne se i almindelige biografer,” forklarer Frederik Teglgaard og fortsætter:
 
”Vi har mange arrangementer. Vi har for eksempel lige indgået en aftale med Cinemateket fra januar af. Derudover er vi også en del af Europa Cinemas, fordi en vis procentdel af de film, vi viser, er europæiske film”.
 
Indenfor hælder en mand bag baren mælk i en kop kaffe. Kunden smiler, siger tak og går udenfor for at nyde sin dampende varme kaffe. Cafeens siddepladser er besat af kunder, der har mad på tallerkenen og gang i samtaler. Udenfor vinduet er det stadig gråt, men det stopper ikke kunderne og de ansatte i at smile og hygge sig. På Odenses hyggeligste cafe.

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 3.918 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 09:37.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sidsel Christensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.