Overblik: Trænerkurser for frivillige i fodboldklubber

Vil du gerne udvikle dig som træner og som menneske gennem dit frivillige arbejde? Så læs med her:

Af Theis Fischer
Udgivet 01/11/18 11:59 og senest opdateret 01/11/18 12:09

       

I Danmark findes der masser af relevante kurser, hvor du kan udvikle dig både som træner og som menneske. Disse udbydes af DBU og der er rig mulighed for, at netop den klub du er frivillig i, er villig til at betale kursets pris som tak for din indsats i klubben. Hvis din klub ikke har en politik om at betale for trænernes uddannelser, så er der alligevel mulighed for at få tilskud til kurset fra DBU.
Der udbydes kurser som er relevante for trænerer på alle niveauer - lige fra dig, som bare hygger sig med at træne din søns U10-hold, til dig der på sigt vil bruge din træneruddannelse som en karrierevej. Der er både mulighed for, at din klub kan afholde et kursus, eller at man tager på et som enkeltperson. Herunder kan du læse og få et kort overblik over dine uddannelsesmuligheder som fodboldtræner:

C1: DBU-basis og børnetræner: Den bløde start

Alle skal starte et sted, og C1-kurset er det helt basale. Det varer ti timer i alt, med en times forberedelse online, som er efterfulgt af to fysiske moduler af fire timers varighed hver. C1 afsluttes herefter med en times online refleksionsmodul.
Hvis din klub afholder et C1-kursus, som er det første skridt på vejen i uddannelsen, giver DBU et tilskud på 2500 kroner, og prisen er således kun 4300 kroner i alt. Det er penge, som er godt givet ud, for engagerede trænere som er godt klædt på, gør, at en fodboldklub kan udvikle sig og fastholde spillere.
På kurset lærer klubbens trænere om de helt basale ting, som spiller ind for at et træningspas fungerer optimalt.

C2: Fordybelse i en aldersgruppe:

Via dette kursus kan du tage en test og få papir på, at du er C-licens børne- og ungdomstræner. Inden du starter skal du dog først vide, hvilken alder du vil beskæftige dig med. Der er tre forskellige alderslag, et fra U5 til U9, U10 til 12 og fra U13 til U19. Uanset, hvilken aldersgruppe det drejer sig om, varer kurserne 14 timer hver. C2 kurset får din klub også tilskud for fra DBU ved afholdelse. Tilskuddet er på 3500kr, og prisen er således 5650 kroner i alt. Kurset indeholder stor praktisk fordybelse sammensat med dialog og uddeling af personlige erfaringer.

B1: Du er ikke kun træner for sjov

Hvis består og vælger at gå videre fra C-trinene, så begynder kurserne at blive sværere, og underviserne fra DBU forventer, at du har mange personlige erfaringer at byde ind med.
B1 er for dig, som måske vil noget med din trænerkarriere og opbygge et endnu stærkere CV.
Desuden er der fra B1, ikke længere tilskud fra DBU. Prisen for kurset er 4300 kroner og varigheden er på 4 dage. På forløbet bliver du klogere på dig selv som træner, får konkrete værktøjer til avancerede øvelser og lærer om det ”gode” udviklingsmiljø for børn og unge.

B2: Avanceret træning og skadesbehandling

På B2 begynder teorien og de taktiske aspekter af spillet at blive langt mere avanceret. Du får også indblik i anaerob såvel som aerob træning og skadesbehandling. B2-kurset varer i 8 dage, hvor det er fordelt på 5 dage på en uge og 3 den efterfølgende. Prisen er på 13.400 i alt, også grundet at man på dette kursus overnatter på kursusstedet med fuld forplejning.

B3: Kursusbevis og UEFA B-licens

Dette er det sidste trin i B-forløbet, hvor du kan vælge at få et kursusbevis på, at du har gennemført B-træner niveauern. Du kan også vælge at gå til eksamen og få et officielt UEFA-bevis på at du er B-licenstræner. B3-kurset fokuserer bl.a. på sæsonplanlægning, kampanalyser og talentidentifikation. Prisen er 6900 kroner og har en varighed på i alt 24 undervisningstimer. Efter denne uddannelse kan man vælge at læse videre og blive A-licenstræner, som er træner på eliteniveau.

Du kan læse meget mere om denne uddannelse og få yderligere oplysninger om de andre på DBU’s hjemmeside.

 

Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

5 gode grunde til, at du skal være frivillig

Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 3.900 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 12:09.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Theis Fischer

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.