En musikalsk hyldest til hele Danmarks Kim Larsen

Da nyheden om Kim Larsens død kom ud til danskerne d. 30 september var det starten på en kollektiv sorg, over tabet af én af de største musikere i vores lille land. Landet over blev han hyldet og mindet, og i aften vil han blive hyldet endnu engang.

Af Sandra Bello Sørensen
Udgivet 01/11/18 12:03

       

For blot en måned siden mistede vi en af landets mest folkekære musikere – den politisk ukorrekte gadedreng og sprogekvilibrist, Kim Larsen. Han var en stemme som talte til flere generationer.
På gaderne, i de danske hjem og ikke mindst på de sociale medier udtrykte flere hvordan hans død påvirkede dem. Men nu, en måneds tid efter hans død, er snakken om Kim Larsen så småt ved at blive til sporadiske samtaler og fortsatte genlytninger af hans hits.
Én person der dog gerne vil holde fast i hyldesten af Kim Larsen lidt endnu, er sanger og entertainer Olav Lisby. Han har skabt et musikalsk foredrag, hvor han gennem sang og fortælling vil belyse hvem Kim Larsen var som kunstner. Især vil han snakke om de ting som mange tænker på, men ikke ved så meget om. Eksempelvis hvad Kim Larsen tænkte på da han tog til USA, for at slå igennem som international kunstner. Desuden vil han synge forskellige af de kendte sange, som især har betydet noget for ham.

Soundtracket til vores liv

Ligesom for mange andre var Kim Larsens utallige hits et soundtrack til Olav Lisbys liv. Bestemte sange minder om bestemte episoder. Også selvom han ikke satte pris på al hans musik. Men det var ikke kun musikken der gjorde Kim Larsen til en folkekær kunstner ifølge Olav Lisby.

"Han har bidraget med musikken på godt og ondt. Det var ikke al hans musik jeg var lige vild med, men jeg beundrer ham for at være et samlingspunkt. Til hans koncerter stod 10-årige, 40-årige og 70-årige side om side. Det tror jeg ikke vi kommer til at se igen." Og det var netop dét Kim Larsen kunne med sin musik og sin jordbundethed. Han kunne samle mennesker. Dét kunne han fordi han ifølge Olav Lisby var en kunstner uden sidestykke.

"Den gamle mand kunne et eller andet og han vil stå tilbage for mig som en mand, som ville noget med sin musik. Han gjorde det ikke for at tjene penge. Han turde sige sin mening og han skrev det musik hans hjerte bankede for."

Det musikalske foredrag om Kim Larsen afholdes i aften kl. 19-21 hos Kulturmaskinen. Arrangørerne er AOF og det er også hos dem man skal tilmelde sig. De oplyser at der stadig er ledige pladser til arrangementet, som koster 100 kr.

 

Foto: David Hay

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.485 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 12:03.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sandra Bello Sørensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.