Futuras serieguide til den tech-interesserede

Har du også erfaring med, at du gerne vil starte på en ny serie, men har svært ved at navigere i seriehavet? Så tag det roligt, Futura bringer her en guide over de serier, der gør, at du igen kan snakke med i frokostpausen

Af Alexander Stangeby
Udgivet 01/11/18 12:31

       

1. Black Mirror
Black Mirror, der i skrivende stund har fire sæsoner på Netflix og en femte i produktionsfasen, adskiller sig fra mange serier ved, at historien er forskellig fra episode til episode. Den røde tråd ligger dermed ikke i karaktererne. Præmissen til hver episode bygger på den samme opskrift, nemlig at man tager noget hverdagsteknologi, enten software eller hardware, og finder det værstmulige scenarie, som for eksempel en dating-app eller Facebook-interaktioner kan ende ud i. Selvom afsnittene ligger langt fra hinanden i handling, er det en serie, hvor de fleste afsnit kan anbefales.
Hvor finder man den: Netflix
Antal sæsoner: 4 og ifølge flere medier med en 5. på vej, der udkommer til december.

2. Westworld
Westworld er en blanding af western og sci-fi, og i modsætning til andre film og serier, der er blevet udsat for samme krydsning, er man i Westworld endt med et rigtig godt resultat. Serien er baseret på en film af samme navn fra 1973, og tager udgangspunkt i en forlystelsespark for ekstremt velhavende, hvor de har mulighed for at gøre alt, hvad de har lyst til ved parkens værter, der bag deres menneskelignende ydre er avancerede robotter. Iblandt de castede skuespillere kan man finde navne som Anthony Hopkins, Ed Harris og danske Sidse Babett Knudsen. Manuskriptet er skrevet af Jonathan Nolan, der også har bidraget til filmene Interstellar og Cristopher Nolans The Dark Knight-trilogi.
Hvor finder man den: HBO Nordic
Antal sæsoner: 2

3. Silicon Valley
Silicon Valley er en satirisk serie om fem drenge, der prøver at få deres gennembrud i Silicon Valley og måske blive den næste Steve Jobs eller Mark Zuckerberg. Serien er velproduceret og har et parodisk take på Silicon Valleys startup-miljø. I serien møder man Richard, der har lavet en algoritme, der kan gøre filer mindre. Man følger ham og hans roomies i deres strabadser på at få et gennembrud i Silicon Valley. I teamet bag serien finder man personer, der har haft relationer til Silicon Valley, deriblandt seriens producer Mike Judge, som har haft en kort karriere i tech-verdenen samt tech-journalisten Daniel Lyons. Serien har derfor et element af virkelighed i sig – b.la i karaktererne – hvilket gør at den klart kan anbefales.
Hvor finder man den: HBO Nordic
Antal sæsoner: 5

4. Follow this
Follow this er i modsætning til de førnævnte serier ikke fiktion, men derimod en serie af korte dokumentarer, der er 15-20 minutter lange. Selv om det ikke er hvert afsnit, der er tech-relateret, er der stadigvæk en del af afsnittene der omhandler enten tech eller tech-relaterede emner. Serien er et samarbejde mellem Netflix og BuzzFeed.
Hvor finder man den: Netflix
Antal sæsoner: 3

11 spørgsmål til professoren – Peter Lauritsen, overvågning

Er du klar til at spise kunstigt kød?

NYHEDSBREV: Kære Tech-fans

PODCAST: Bag facaden med Futura - Deep Learning

Kan du klare dig i fremtidens arbejdsmarked?

Futura undersøger: Deep Learning

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.954 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 12:31.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Alexander Stangeby

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.