Når frivilligheden bliver et frirum

Et fuldtidsstudie på Syddansk Universitet, et arbejde i Fitness World og gymnast på Svendborg Gymnastikforenings Elitepiger. Så burde der være nok at se til – men ikke for Simone Ibsen. Hun er også frivillig gymnastiktræner og underviser sit helt eget hold. Et hold, der er hendes frirum i en travl hverdag.

Af Thomas Ræbild Poulsen
Udgivet 01/11/18 12:44 og senest opdateret 01/11/18 12:46

       

Selvom 27-årige Simone Ipsen har nok at se til, så finder hun også tid til at være frivillig gymnastiktræner. Hver tirsdag træner hun 27 piger i rytmegymnastik for DGI Fyens Mini REP-hold. Træningen er med til at give Simone et overskud, så hun kan klare resten af ugen.

Når jeg er afsted til træning, så glemmer jeg alting. Det er der, jeg finder energi til alt andet, jeg laver

Simone Ipsen, træner for DGI Fyens Mini-REP

 

Derfor spiller frivilligheden og gymnastikken en vigtig rolle i Simones liv, når hun begraver sig i studiebøgerne eller står bag receptionen i Fitness World. Frivilligheden er en del af hendes frirum, beretter hun.

Frivilligheden giver nye muligheder

Som frivillig træner får Simone lov til fordybe sig yderligere i rytmegymnastikken. Hun har sammen med en kollega ansvaret for, at DGI Fyens Mini REP-hold er klar til opvisningssæsonen, der starter i foråret.

Det betyder, at der er en del planlægning udover den ene ugentlige træning på to timer, men det gør ikke Simone noget. Hun har sammen med en kollega udarbejdet de serier, som DGI Fyens Mini REP-hold skal lære. Her har Simone fået mulighed for at være kreativ og afprøve egne idéer. Det er en af grundene til, at hun takkede ja til at være frivillig træner, dengang hun blev det tilbudt, fortæller hun.

 

I videoen kan du se Simone Ipsen viser en lille del af den serie, hun har været med til at udarbejde

Udviklingen i fokus

I rytmegymnastikkens verden består Mini REP-holdet af piger, der aspirerer til REP-holdet. REP-holdet er et niveau over Mini REP-holdet

- REP-holdet svarer til at spille i Superligaen og Mini REP-holdet er 1. division, fortæller Simone, når hun prøver at sammenligne niveauet med fodboldrækkerne i Danmark

Det altoverskyggende mål er derfor at klargøre gymnasterne til det næste niveau. For at klaregøre de 27 rytmegymnaster til næste niveau trækker Simone på sin egen erfaring. Siden hun har været 14 år, har hun været frivillig træner. Ydermere har hun selv været rytmegymnast på forskellige REP-hold både i Jylland og på Fyn. 

Derfor er man heller ikke i tvivl i tvivl om, at DGI Fyens Mini REP-hold er i gode hænder. Du kan opleve holdet på Fyn, når opvisningssæsonen starter i marts 2019.

Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

5 gode grunde til, at du skal være frivillig

Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.561 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 12:46.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Thomas Ræbild Poulsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.