Sådan dyrker du motion på budget

Når man er studerende, skal der både være penge til studiebøger, husleje, mad, kaffe – og ikke mindst til motionen.

Af Nana Mathilde Bjødstrup Mortensen, Thilde Hjelmkær Skytte
Udgivet 01/11/18 14:53 og senest opdateret 01/11/18 16:13

       

Alle er stødt på Sundhedsstyrelsens ”Get Moving”-kampagne på et eller andet tidspunkt i deres liv. Og alle har hørt den samme svada fra deres forældre: At det er vigtigt at dyrke mindst 60 minutters motion om dagen.

I takt med at mængden af læsning stiger, falder mange studerendes motivation til at dyrke motion – især når det også kan koste kassen at melde sig ind i diverse fitnesscentre.

På Syddansk Universitet i Odense kan man netop kombinere livet som fattig studerende med billig motion. 

Vi giver dig her et par råd til, hvordan du kan dyrke en masse motion, uden det går ud over dit stramme su-budget.

Vink farvel til de dyre fitnessmedlemskaber
Hvis det er vådt og koldt udenfor, så kan studerende på Syddansk Universitet træne billigt i foreningen SDU Fitness.

SDU Fitness ligger på campus, og indgangen finder du ved Indgang B fra Campusvej. Centeret har åbent hver dag fra klokken 05-00, og du har her mulighed for styrke-, kondition- og holdtræning.

Et medlemskab for studerende koster 89 kroner, og det inkluderer fri brug af centeret i åbningstiden, gratis holdtræning og gratis badefaciliteter.

Forbedr din hundesvømning på campus
Vidste du, at man som studerende på Syddansk Universitet kan få gratis adgang til svømmehallen, der ligger på campus. Gratis klorvand og sauna – what’s not to like?

Campus Svømmehallen står til rådighed for studerende på Syddansk Universtitet alle hverdage mellem klokken 8-14. På SDU’s hjemmeside kan du finde et skema, som viser, hvornår svømmehallen står ledig.

Du kan nemt få adgang til svøm-herligheden ved at henvende dig i Studenterservice på Gydehutten. Her viser du dit studiekort, og så får du et svømmekort udleveret. Nemmere og billigere bliver det vist ikke.

Masser af løb

Snør løbeskoene og løb en tur i den nærmeste skov eller park – det koster ikke en rød reje.

Er du mere til konkurrenceløb, så arrangerer Hollufgaard Cannonball Marathon både halve og hele marathoner i Odense for under 100 kroner pr. næse. Det er både for entusiaster og begyndere - så kridt løbeskoene og træn op til en billig løbekonkurrence.

Som sagt er det gratis at løbe en tur - og det er det også på atletikstadionet på Syddansk Universitet. Det ligger til venstre for universitet, når man kommer ad Campusvej mod hovedindgangen.

På atletikstadionet finder du både forhindringsbane og løbebane, så der er i den grad noget for enhver smag. Stadionet er åbent for alle - både studerende og folk uden tilknytning til universitet. Tæt på stadionet er der gode, gratis parkeringsmuligheder.

Fællesskab og foreningsliv
Er du til fællesskab og hygge kombineret med din yndlingssport, så er SDU Sport klart en mulighed for dig.

SDU Sport er en forening, der tilbyder forskellige idrætstilbud til studerende på universitetet. Der er blandt andet mulighed for at melde sig ind i en løbeklub, fodboldklub eller en gymnastikklub. Og alt sammen er til favorable priser, så alle studerende kan være med.

Motion på stuegulvet
Ja, du kan rent faktisk også dyrke motion hjemmefra. Der findes mange gratis apps, der kan guide dig til forskellige øvelser. Det kan være appen ”Seven - 7 Minute Workout”, hvor den fortæller dig, hvordan du skal hoppe, lave arm- og mavebøjninger og andre øvelser kun syv minutter om dagen.

Er du mere til yoga, så findes der også et hav af gratis apps. I appen ”Simply Yoga – Fitness Trainer” kan du følge en video, så du ved præcis, hvad du skal gøre.

Tag cyklen
Det sidste og klassiske råd er at bruge rugbrødsmotoren, når du skal frem og tilbage fra universitetet. Det er både sundt og gratis.

Derudover så kan du kombinere cykelturen med mange ting: Transport fra A til B, dine 60 minutters bevægelse om dagen, din daglige dosis podcast eller musik, eller din daglige samtale med din mor.

Fordelen ved cyklen er også, at du aldrig skal tænke over parkering og parkeringsskiver. Og du skal ikke hele tiden have Rejseplanen åben for at finde den næste busforbindelse.

Vi håber, at du er blevet inspireret til at få en sund og aktiv hverdag på budget. God træning!

Lasses år med stress

Kage eller salat: Hvad køber de studerende i kantinen?

Hver fjerde studerende på videregående uddannelser falder fra: SDU mener, de kan løse problemet

Video: Hvor langt skal en universitetsstuderende gå?

»Det nytter ikke noget, at vi serverer suppe, steg og is til 20-årige«

»Det er meget nemmere for mig at træne på universitetet, når jeg alligevel er der«

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 4.187 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 16:13.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nana Mathilde Bjødstrup Mortensen, Thilde Hjelmkær Skytte

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.