INTERVIEW: Kristian er den unikke forbruger

Kristian Humaidan har gjort op med det kommercielle forbrug. I sin søgen på det menigsfulde og simple liv er han med sin familie flyttet til Ærø. Her fandt de plads til de armbevægelser, deres unikke livsførelse har brug for. Nu består hverdagen blandt andet af grønsagsdyrkning og hjemmeskole

Af Sheila Sariboga
Udgivet 02/11/18 11:19 og senest opdateret 02/11/18 11:20

       

Kristian og hans hustru Mai My lever et anderledes liv på Ærø. De har gjort op med forbrugermentaliteten og samfundsnormen om det gængse familieliv. De tilstræber at leve selvforsynende med grøntsager fra haven, og de har valgt at hjemmeskole deres børn. For Kristian handler det om at leve på en måde, der giver hans familie meningsfulde timer.

I den brede offentlighed er Kristian bedre kendt som rapperen UFO. Han er selvstændig og har levet af musikken, siden han var 21 år. Han bor på på Ærø sammen med sin hustru Mai My  Midtgaard Humaidan, der er journalist og blogger om deres liv på landet. Sammen har de fire børn. 

Bladbeden har taget en snak med Kristian om at være en anderledes forbruger og det at være selvforsynende. 


Opgøret med det gængse
Det var ikke på forhånd givet, at familien skulle flytte til Ærø. De har blandt andet boet i New York og København, hvor de hver især har indpasset sig i storbyens kreative miljøer. Kristian som musiker og hustruen Mai My som journalist. Processen i at søge et mere meningsfyldt liv kom i kraft af deres forældreskab, der startede for omkring 10 år siden, da deres første søn kom til verden. De ønskede et skift i måden, de selv levede på, da det ikke talte til dem længere. 

- Vores skifte er primært rettet mod lysten fremfor, at det er drevet af frygt for at komme væk fra noget, siger Kristian. 

Lysten til et anderledes liv, fik parret til at flytte fra København til Svendborg. De indså at de søgte mod landet i deres fritimer, og egentlig ikke benyttede sig af Svendborg by. Derfor fik de et ønske om at flytte på landet. Kristian og Mai My blev gift på Ærø og derigennem fik de øjnene op for det lille ø-samfund. 

For Kristian er det meget tydeligt hvornår man er på Ærø, og hvornår man ikke er på Ærø. Man står af ræset. Når den sidste færge er afgået, er der alligevel ikke andet at gøre, end at slukke for sin telefon og være hvor man er. 

Parrets beslutning vakte forundring hos mange af deres venner. Først undrede vennerne sig i København over flytningen til Svendborg. Derefter vennerne i Svendborg om at flytte til Ærø. Og nu har Kristian og Mai My besluttet at hjemmeundervise deres børn, hvilket giver den samme forundring blandt ærøboerne. 

Det virker som et gentagende opgør mod konventionerne. Men hvad end det er at flytte til et afsondret sted, at være selvforsynende, eller at hjemmeskole børnene, kommer det af en søgen på at leve et liv der giver mening for dem og deres børn. 

Det meningsfulde liv
For Kristian beror det meningsfulde liv i høj grad på det, at være selvforsynende. Han ser en åbenlys dyb mening i at dyrke sin egen mad.

- Det er meget tilfredsstillende på et meget grundlæggende niveau at være selvforsynende. En måde at leve på, som vi er kommet meget langt fra som forbruger, fortæller han. 

Kristian gør det klart, at selvom deres liv udadtil ligner en nedskalering, hvor man vælger en masse ting fra, er der nærmere tale om noget, de vælger til. Han mener, at man er nødt til at se på, hvad man selv kan gøre, samtidig med, man lever et meningsfyldt liv, der føles rart og godt. De har altså valgt det simple liv til, da det indebærer en forbrugsmæssig nedskalering. 

Kristian taler meget om, at man skal gribe i egen barm, hvis man vil se en forskel.

- Hvis man gerne vil have, at der bliver forbrugt mindre, så må man starte med at kigge på sit eget forbrug. Så kan det være man inspirere nogen andre hen ad vejen, forklarer han. 

Afslutningsvis siger Kristian, at man ikke så meget skal sige det end som at gøre det. Dette er i høj grad hvad den alternative familie via en lang proces er noget frem til.

Han fortæller inspirerende om den måde, hans familie har valgt at leve på. Det er et valg de meget bevidst har taget. For det åbenlyse valg for et par bestående af en musiker og en journalist er umiddelbart ikke at leve et liv på landet, med hjemmeskolede børn og hjemmedyrkede grøntsager. 

Familien Humaidan er præsict der, hvor de helst vil være, og lever præcist det liv, de helst vil leve. Deres unikke livsførelse giver timerne i deres liv mening, og findes der egenligt noget vigtigere?

 

Kreditering af fotos: camillajorvadcreative.com

Kommentar: Kan vi redde klimaet og have bøf i munden?

Vi glemmer klimaet, når vi køber tøj

Fra containerskræl til butik med miljøsucces

5 lande med insekter på menuen

Guide: Sortér dit affald

Rød, gul eller grøn? Forslag om nyt mærke til fødevarer kan gøre os mere klimavenlige

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 4.510 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 11:20.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sheila Sariboga

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.