Jonas har masser af trænererfaring trods sin unge alder: Det er fedt at følge udviklingen

Jonas Schwartz måtte som 13årig sætte tenniskarrieren på pause grundet en skade, i mellemtiden fandt han lykken som træner.

Af Mikkel Pasztor
Udgivet 01/11/18 21:00

       

Det er en kold efterårsaften i Rødovre. De røde grusbaner på tennisanlægget i Rødovre tennisklub er for længst gået på ferie. Heldigvis er selve tennissæsonen dog ikke overstået, hvilket skyldes opførelsen af Rødovres første indendørs tennisbaner.

Der er blot 10 personer i hallen, men konstante lyde fra bolde der møder de opspændte strenge på en tennisketsjer, er med til at få den til at runge. 

På den ene af de tre baner, står der en ung slank mand og uddeler tips til tre teenagepiger.

- Husk når du server, så prøv at slå opad i stedet for frem. Så får du mere topspin på din serv. Siger Jonas Schwartz til den ene.

Jonas er  til daglig elitespiller i Rødovre Tennisklub. Desværre led karrieren et tidligt knæk, da han allerede i teenageårene blev ramt af en slem skade. En skade der gav ham et skub i den traditionelle retning, blot meget tidligt.

-  Jeg blev skadet for syv år siden, da jeg var 13, hvilket gjorde at jeg ikke selv kunne spille. Typisk er det dog sådan, i hvert fald inden for tennissporten, at elitespillere bliver trænere og kan lærer fra sig. Det syntes jeg var meget oplagt for mig og det passede super godt som studie job.

Studiejobbet og glæden hængte dog ved hos Jonas og den kommer tydeligt til syne, da han skal fortælle, om hvad det har givet ham.

- Jeg husker tydeligt i begyndelsen, da jeg skulle træne et hold små piger. Det tog mange timer og masser af træning, men jeg træner dem stadig den dag i dag, og det er bare fedt at have fuldt deres udvikling og ligesom kunne se at de er blevet til tennisspillere og at de selv kommer med en masse sjæl.

Det er dog ikke kun de yngre spillere som Jonas træner. Hans erfaring fra eliteniveauet, har givet ham muligheden for også at lære fra sig til de spillere der er over dobbelt så gamle som ham selv.

- Jamen det er et andet udgangspunkt jeg har til motionisterne(ikke konkurrence udøvere, red.) Til de unge håber jeg at min erfaring kan gøre dem bedre spillere, hvorimod at de lidt ældre, jamen der håber jeg bare at jeg kan give dem nogle simple værktøjer der kan forbedre deres spil på hyggeplan, så de bliver ved med at have det sjovt når de spiller tennis.

Mangel på frivillige

Desværre meddeler Rødovre idrætsforening, at det er blevet sværere at fremskaffe frivillige til trænerposten. Jonas er dog ikke bleg for at komme med en opfordring, til hvorfor andre bør gøre ligesom ham.

- Jeg har været så heldig, at min egen træning har ligget i forlængelse af hvornår jeg har skulle træne andre. Men jeg vil sige at det er en virkelig fed fornemmelse at se en udvikling hos et andet menneske og vide at du har leveret en god indsats og har været med til at skabe det endelige resultat.

Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

5 gode grunde til, at du skal være frivillig

Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.896 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 21:00.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mikkel Pasztor

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.