Dagen vi alle får en mikrochip i armen

Vil du have en mikrochip i armen? 3.000 svenskere er allerede med på trenden, og mon ikke det snart kommer til Danmark? Illustrationen fra vores Facebook-side viser her, hvordan denne fremtid kan udspille sig

Af Sarafina Kimø
Udgivet 01/11/18 17:44

       

Kort historik over cyborg-trenden:

2004 – Neil Harbisson bliver verdens første officielle cyborg, anerkendt af staten, da han får en antenne på hovedet, som gør at han kan høre farver.
2013 – Futurolog Ray Kurweil forudser at til år 2045 vil mennesker opnå digital udødelighed ved at uploade vores hjerner til computere.
2015 – Danskere begynder at få indopereret en mikrochip, som kan udføre nærfeltskommunikation (NFC) f.eks. med mobiler.
2018 – Omkring 3000 svenskere har nu en mikrochip i hånden. Den bliver brugt til at erstatte bilnøglen, togbilletter og betalingskort.

11 spørgsmål til professoren – Peter Lauritsen, overvågning

NYHEDSBREV: Kære Tech-fans

PODCAST: Bag facaden med Futura - Deep Learning

Kan du klare dig i fremtidens arbejdsmarked?

Futura undersøger: Deep Learning

PODCAST: Bag facaden med Futura - Skal vi skide på klimaet?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 821 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 17:44.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sarafina Kimø

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.