Voxpop om frivillighed i Odense C

Fagbladet Sportens Frivillige har været på gaden i Odense for at spørge beboerne om deres forhold til frivillighed, og hvorfor de gør det.

Af Christopher Strandberg, Daniel Greneaa
Udgivet 01/11/18 15:11 og senest opdateret 01/11/18 15:18

       

Line har været holdleder i 2 år for et pigehold i Næsby håndboldklub, da hun selv kun var 14 år gammel. For hende var det et naturligt valg at blive frivillig i klubben, fordi hun alligevel spenderede mange timer i hallen i Næsby. Frivilligkonceptet handler ofte om, at man giver til fællesskabet. Men holdledertjansen gav Line nogle gode erfaringer med på vejen.
 
”Jeg har lært at tage ansvar. Man skulle prøve at være en figur som de skulle have respekt for. Det med at få dem til at gøre det man siger, selvom de ikke gider. Og det er på trods af, at man som 14-årig ikke selv er særlig ansvarlig”, siger hun med et lille grin og et stort smil.
 
Hun vil absolut anbefale at være frivillig som ung, fordi man hjælper et sted hvor økonomien ikke så stor. Men også fordi man selv får værdifulde redskaber med i sin erfaringskasse.

 

Line. Frivillig i Næsby Håndboldklub.

Anders har været frivillig fodboldtræner i to et halvt år i Fjordager IF. Det er fedt at være med til at gøre en forskel for unge i fodboldklubben, fortæller han da vi stopper ham på gågaden i Odense.
 
”Jeg har altid været meget engageret omkring fodbold. Jeg har altid spillet, og jeg synes det kunne være fedt at være træner for de unge, og gøre noget for dem.”
 
For Anders er det følelsen
 
”Det giver en god følelse. Glæden omkring at give noget videre, som man måske selv har
lært som barn. Da jeg var mindre så jeg op til min træner, og det er det, jeg gerne vil give videre.”
 
Anders peger især på den udvikling, som børnene gennemgår.  Det er med til at motivere ham som frivillig.
 
”Jeg kan klart se en udvikling. Første periode jeg var der var de et middelhold i rækken, og senere vandt vi faktisk rækken. Det giver en fed følelse, når man kan se der sker et fremskridt. Man kan mærke, man er med til at gøre en forskel.”
 
Anders har lært en del om sig selv som frivillig. Ting, han tager med sig videre i livet.
 
”At være ansvarlig over for så mange unge. Altid at være velforberedt, det var mig der stod for alt det praktiske. Også en indsigt alle tingene bag. Hvis man ikke har prøvet det, ved man ikke slet ikke hvad det går ud på. Det er noget helt andet når man rent faktisk prøver det.”
 


 
Anders. Frivillig fodboldtræner i Fjordager IF.

 
Længere nede af gågaden foran Kvickly står Lars med Le Mans kasket og en pose fra Arnold Busck i hånden. Han har været frivillig til Le Mans som kok for omkring 2000 gæster.
 
”Jeg har arbejdet i køkkenet, hvor vi sammen med professionelle kokke laver mad til 2000 gæster. Der er gang i den,” fortæller han og smiler.
 
Det var Lars’ nabo der lokkede ham med som frivillig for syv år siden. For Lars er det oplevelsen og sammenholdet, der lokker.
 
”Jeg har været med dernede seks gange. Der er et virkelig godt sammenhold, og så er det sjovt at opleve det i virkeligheden. Jeg var ikke kommet til Le Mans, hvis jeg ikke havde fået tilbuddet som frivillig.
 
Lars har fået mange gode venner som frivillig for Le Mans.
 
”Det er ikke fordi jeg er mega interesseret i bilsport. Jeg synes, det er en sjov oplevelse og så får man nogle gode venner.”

 

Lars. Frivillig som kok til Le Mans for K-rejser seks år i træk.

Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

5 gode grunde til, at du skal være frivillig

Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 3.328 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 15:18.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Christopher Strandberg, Daniel Greneaa

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.