Fra studerende til studerende: Sådan kan du undgå stress

Gesundheit har været op og ned ad den cirka 600 meter lange gang på SDU i Odense. I jagten på at finde de studerendes bedste råd til at holde stressen for døren.

Af Mette Louise From Kappel, Signe Ladegaard Jensen
Udgivet 01/11/18 16:00

       

Gesundheit har kastet sin opmærksom på tre studerende og en nyudklækket civilingeniør. Vi vil høre, hvad de gør for at undgå stress i dagligdagen.

Midt på den lange hovedgang på SDU finder vi Daniel i en sofalomme. Han sidder med øjnene rettet mod sin computerskærm. Som nyudklækket civilingeniør står erindringer om studietiden stadig lysende klart, og han påpeger hurtigt nogle gode råd. – For mig er det vigtigt at have et godt overblik over mine opgaver. Det handler om at få alle opgaver ud af hovedet. Til det bruger jeg brainstorm-metoden.

Rådet om struktur får genlyd, da vi taler med Laura. Laura studerer en bachelor i medievidenskab, og hun finder det især relevant at have en god tidsplan. – Jeg strukturerer altid min tid under eksamensperioden. På den måde veksler jeg mellem at studere og have fri. Laura påpeger også, at det er vigtigt at tale med nogen, hvis stressen nærmer sig. – Hvis jeg kan mærke, at jeg er ved at blive stresset, så taler jeg meget med mine forældre, venner og studiekammerater om det. På den måde får jeg ”det ud af systemet”.

Længere nede ad gangen finder vi Niklas, der studerer cand.merc. international business and management. Han sidder henslængt i en blå stofstol og kigger ventende ned ad gangen. Han er en af dem, der ikke oplever stress i hverdagen. Dog har han alligevel gode råd til de studerende, der er plaget af stress. – Musik er rigtig vigtigt for mig. Når jeg cykler til og fra uni med musik i ørerne, så kobler jeg helt fra. Stress er egentlig ikke et problem for mig, men måske er det fordi, jeg husker at koble af og have en afslappende fritid.”

En af dem, der dog mærker stressen, er Romina. Hun studerer international business and management. For hende er det vigtigt at være forberedt. – Jeg bestræber mig på at være forberedt til hver forelæsning, på den måde er der mindre at forholde sig til omkring eksamen. Men jeg synes, det er svært at hanke op i mig selv, så jeg ender faktisk oftest med at lave det meste natten forinden. Det er virkelig noget, som jeg skal blive bedre til.

Om Daniel, Laura, Niklas og Rominas råd til at undgå stress virker for dig er svært at spå om. Men lad det være en inspiration fra dem og os på Gesundheit.

Foto: Signe Ladegaard Jensen

Lasses år med stress

Kage eller salat: Hvad køber de studerende i kantinen?

Hver fjerde studerende på videregående uddannelser falder fra: SDU mener, de kan løse problemet

Video: Hvor langt skal en universitetsstuderende gå?

»Det nytter ikke noget, at vi serverer suppe, steg og is til 20-årige«

»Det er meget nemmere for mig at træne på universitetet, når jeg alligevel er der«

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.458 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 16:00.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mette Louise From Kappel, Signe Ladegaard Jensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.