Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

Kulturlivet i Odense er levende og vokser dag for dag. KulturO har talt med Maria Brumvig fra Socialdemokratiet og medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune for at høre, hvad kulturlivet betyder for Odense.

Af Sidsel Christensen
Udgivet 01/11/18 17:05

       

”Vi er for fede!” Udtalelsen kommer fra Maria Brumvig, der mener, at kulturen i Odense er meget vigtig for byen.
 
”Kulturlivet i Odense betyder utrolig meget. Odense skal kunne tilbyde et rigt kulturliv for borgerne og for dem, der kommer hertil,” siger Maria.
 
Kulturlivet er en del af transformationen, der går ud på, at Odense skal forvandles fra en stor by til en storby.
 
Fire indsatsområder

Politikerne i By- og Kulturudvalget har valgt at have fire indsatsområder. Disse fire områder er synlighed, udvikling i samarbejde, urban-stemning og sætningen med det moderne twist; #VildOdense. Maria Brumvig forklarer:
 
”Det er vigtigt, at vi er synlige både overfor borgerne her i Odense men også for omverdenen. Derudover er det vigtigt for os, at vi udvikler os ved at samarbejde”.
 
At udvikle sig ved at samarbejde er der rig mulighed for i Odense. Der er nemlig en såkaldt Kulturoulje, som man kan søge om at få del i, hvis man har en god kulturel ide.
 
Maria Brumvig fortæller, at Odenses politikere gerne vil have fokus på en urban-stemning, som betyder, at ting skal poppe op af sig selv som eksempelvis gadeteatre. Som et fjerde tiltag er der #VildOdense. Det er et vigtigt koncept, fordi det er der, Odense kan skille sig ud fra andre byer.
 
”Der ligger to betydninger i vores hashtag. Vi er vilde med sådan nogle ting, men vi vil også gerne være vilde og grænsesøgende,” siger Maria.
 
Kulturlivet giver livskvalitet


Ifølge Maria Brumvig skal borgerne i Odense føle, at man har noget at deltage i og være en del af. Dette vil ske igennem kulturlivet, som også vil gøre, at folk ikke behøver at tage til Århus eller København for at opleve kultur.
 
”Odense skal være en by, som skaber en rar stemning. Vi har en ide om, at det giver livskvalitet, hvis vi har en by, der er levende,” fortæller Maria Brumvig og fortsætter:
 
”Vi vil jo alle sammen gerne have flere penge i kommunekassen. Derfor skal vi kunne tiltrække turister og nye borgere gennem kulturen”.
 
Maria Brumvig tænker tilbage på sin egen barndom, og det er en af grundene til, at hun mener, der skal ske noget med byen.
 
”Jeg voksede op med, at så snart butikkerne lukkede, så skete der ikke noget. Derfor er det så vigtigt, at vi tilbyder noget! Vi har en god geografisk placering, og vi er faktisk begyndt at kunne tilbyde noget. Odense kan noget, og vi skal være stolte af den!”, siger Maria Brumvig.
 
 

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

En musikalsk hyldest til hele Danmarks Kim Larsen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.648 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 17:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sidsel Christensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.