Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

Skal jeg skrive mit frivillige arbejde på mit CV? Skal jeg have det med i min ansøgning? Har det overhovedet nogen betydning for, om jeg får drømmejobbet?

Af Tore Lindvang Lassen
Udgivet 01/11/18 18:50

       

De tanker kan mange frivillige nok nikke genkendende til, når de kaster sig ud i jobsøgningens kunst, hvad enten det drejer sig om fuldtidsarbejde eller fritidsjobs.

Og at være frivillig træner eller leder i den lokale klub kommer ikke kun medlemmerne til gode eller er en gevinst på den sociale og personlige front. Faktisk er det også en rigtig god investering i arbejdslivet at kunne skrive frivillig på CV’et. Det kan nemlig give de mennesker, der sidder og ansætter folk en mulighed for at få et lidt bredere billede af dem, de ønsker at ansætte.

Sådan lyder vurderingen fra Nikolaj Henum, der er kommunikationskonsulent hos Randstad, et af Danmarks største rekrutteringsbureauer.

- At være frivillig er noget, man kigger på, når man rekrutterer. For her kan man aflæse noget om, hvad man er for en person, om man har overskud, og hvor meget man kan bidrage med, fortæller Nikolaj Henum til Sportens Frivillige.

Frivillighed er altså noget, arbejdsgiverne lægger mærke til, for det kan ifølge Nikolaj Henum give dem et billede af ansøgernes kvaliteter og kompetencer, udover dem der har direkte med jobbet at gøre.

- Er du fx fodboldtræner, kan det vise din kommende arbejdsgiver, at du kan have evner i forhold til at koordinere og lede og fordele eller få mennesker til at dukke op og arbejde sammen.

Lønmodtagere stiller også krav

Og det er faktisk ikke kun hos cheferne, at man vægter frivillighed og deltagelse i samfundet. Hos Randstad oplever man også, at social ansvarlighed og engagement i samfundet er noget, der prioriteres højt den anden vej - hos medarbejdere og dem, der søger stillinger eller rekrutteres til virksomheder rundt omkring i landet.

- Vi mærker helt klart hos os, at kandidaterne spørger ind til virksomhedens sociale ansvarlighed, og jo mere klar den er, desto lettere har virksomheden ved at tiltrække medarbejdere, siger Nima Astanehdost, der er administrerende direktør i Randstad.

Frivilligheden skal med på ansøgningen

Naturligvis udgør frivilligaktiviteterne alene ikke vejen til drømmejobbet, men kan de på en eller anden måde bruges i lyset af det kommende job, så skal man huske at få dem med på sit CV eller i sin ansøgning, forklarer Nikolaj Henum:

- Ikke alle er lige gode til at få skrevet de her fritidsaktiviteter på, men jeg vil virkelig anbefale, at man får dem med, hvis det selvfølgelig giver mening, lyder den klare opfordring.

Så husk nu at få dit frivillige arbejde med på CV’et i fremtiden. Det er virkelig noget, de lægger mærke til derude på arbejdspladserne, når de skal hyre nye folk.

Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

5 gode grunde til, at du skal være frivillig

- Jeg mistede lysten til at dømme kampe

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 31/10/20.

Historien består af 2.755 tegn. Historien blev sidst gemt den 01/11/18 18:50.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Tore Lindvang Lassen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.