Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Den 1. Januar 2018 blev Vollsmose Kulturhus lukket og lagt ind under Odense Bibliotekerne. Sammenlægningen dengang mødte flere skeptiske røster blandt både byens borgere og husets brugere. Knap et år senere står Nørregaards Børne- og ungdomsteater til at overtage nøglen til huset. Sådan lyder planen i hvertfald som, ifølge teaterleder Carsten Wittrup, forventes endeligt vedtaget ved byrådet i februar.

Af Amanda Boie Hvid
Udgivet 02/11/18 09:11 og senest opdateret 02/11/18 10:23

       

Et hus med mange formål

Nørregaards Teater har siden de etablerede sig i Odense haft et stigende antal publikum.

- Primært overtager vi for at kapacitetsudvide, fortæller Wittrup. Men tanken er også, at en scene i Vollsmose kan trække det øvrige publikum fra Odense til bydelen og omvendt. Mit personlige ønske er, at noget af det mest unikke vi laver, vil få premiere i Vollsmose, så folk også kommer derud.


Spørger man Dynke Knøchel Jeppesen, afdelingsleder ved Vollsmose bibliotek, er hun umiddelbart positiv.

- Det er nogle sympatiske mennesker, og jeg forventer noget fint børne- og ungdomsteater. Dog håber jeg, at der i aftalen også bliver lagt vægt på, at Kulturhuset også skal være andet og mere. At det kan være et samlingspunkt for beboere i Vollsmose og de omkringliggende områder.  


Carsten Wittrup erkender, at det bliver teatret, der overtager husets kalender og førsteret. Det er dog ikke teatret, der skal styre alle aktiviteterne, pointerer han:

- Alt hvad der foregår i dag, skulle også gerne kunne foregå, når vi flytter ind.
Man laver en aftale om at bruge huset med os, men vi er der ikke hver dag. Vi styrer kun kalenderen og nøglen. Det er vi forpligtet til.

Wittrup slutter af med at understrege, at kultur ikke bare er scenekunst, og det derfor er oplagt med andre arrangementer.

- Kulturen er mangfoldig. Vi, som teater, skal ikke være kulturhusaktørerne alene, andre skal også kunne bruge kulturhuset i andre regi.


Nørregaard Teater forventer at starte første sæson i Vollsmose i september 2019.


Læs også: De store emner er også for de små - Reportage fra Nørregaards Teater

Foto: Paul Green // Unsplash

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

En musikalsk hyldest til hele Danmarks Kim Larsen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 2.143 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 10:23.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amanda Boie Hvid

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.