5 gode grunde til, at du skal være frivillig

Danskerne elsker at være frivillige. I 2015 var der tilmeldt 328.316 trænere, ledere og andre frivillige i forskellige idrætsforeninger i DGI. Idrætsforeningerne mangler dog stadigvæk frivillige. Derfor bringer Sportens Frivillige 5 gode grunde til, at du skal være frivillig.

Af Thomas Ræbild Poulsen
Udgivet 02/11/18 08:33 og senest opdateret 02/11/18 08:40

       

1. Frivilligt arbejde gør dig glad

I et interview med videnskab.dk udtaler professor Ruut Veenhoven, at der er stærk sammenhæng mellem lykke og frivilligt arbejde.

- I et samfund, hvor frivilligt arbejde er almindeligt, er den gennemsnitlige borger lykkeligere end i andre samfund, selv om han eller hun selv ikke arbejder som frivillig, siger Ruut Veenhoven.

Derfor er det heller ikke overraskende, at Danmark er et af de lykkeligste folk i verden.

2. Du er idrætsforeningernes vigtigste ressource

En af de vigtigste ting ved at være frivillig er, at du sammen med andre frivillige tjener et godt formål. Uanset sport er du med til at gøre en forskel for andre mennesker, sporten og især idrætsforeningerne.

Preben Egeskov, foreningskonsulent hos DGI, fortæller i et interview med Sportens Frivillige, at idrætsforeningerne ikke vil eksistere uden de frivillige hænder.

3.  Du kan skrive det på dit CV

Frivilligt arbejde er godt for dit CV. Når du sender en jobansøgning, og der står, at du er, eller har været, frivillig på dit CV, så sender du et signal om, at du gider at bruge tid på at hjælpe andre - gratis. 

Ydermere så får du også en masse erfaring, som du også kan tilføje på dit CV. I et interview med Sportens Frivillige udtaler Line, at hun har fået nogle værdifulde redskaber med i sin erfaringskasse ved at være frivillig.

4. Du får et nyt perspektiv på en sport

At være sportsudøver er en ting - at være træner er en anden. Som frivillig træner er du på den anden side. Det er dig, som styrer tingene. Det betyder, at du får mulighed for at få erfaring i at lede andre, og du får også mulighed for at implementere dine egne idéer i sporten.

For Heidi Ipsen er implementering af hendes egne idéer en stor grund til, at hun er frivillig rytmegymnastiktræner. Her får hun lov til at være kreativ og undervise i sine egen rytmeserie, fortæller hun i et interview med Sportens Frivillige.

5. Du møder nye mennesker

Når du er frivillig, kommer du til at møde nye mennesker, som du ellers ikke vil have mødt. Det er højst sandsynligt mennesker, hvor I deler den samme interesse. Derfor opstår der nye muligheder for venskaber.

Uanset hvem du møder som frivillig, så kan også du være med til at gøre en forskel. Du kan være med til at give dem et smil på læben og udvikle dem som sportsudøver eller som mennesker.

Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

- Jeg mistede lysten til at dømme kampe

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 2.656 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 08:40.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Thomas Ræbild Poulsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.