5 lande med insekter på menuen

Mangler du en sund snack? Eller et lille pift i aftensmaden? Her er fem lande, hvor man bruger insekter som snacks eller pift

Af Jeppe Ørlund
Udgivet 02/11/18 11:30 og senest opdateret 02/11/18 11:30

       

”Du æder myrer?!” udbryder Mowgli forbavset i Disney’s klassiker Junglebogen, da Baloo viser ham, hvilke lækkerier, der gemmer sig under stenene. Men det er ikke kun Baloo, der æder myrer. Store dele af jordens mennesker frådser gladeligt i insekter. Her er fem lande, hvor de kriblende smådyr er populær spise:

Bali
De indonesiske børn løber rundt i majsmarkerne på Bali og jagter guldsmede. Når insekterne er fanget, tager børnene dem med hjem til mor, som skærer hovederne af dem og smider dem i kokosfriture. De vil typisk serveres i en sauce med chili og hvidløg eller som aftensnack før sengetid.

Mexico
Mexicanerne er glade for græshopper. De kaldes lokalt chapulines og er normalt ristet med hvidløg, salt og lime. Hvis man er på besøg hos en lokal familie i Oaxaca, vil der altid stå en skål chapulines på bordet, og man kan ikke gå til en fodboldkamp, uden at posen med græshopper bliver sendt rundt mellem vennerne.

LÆS OGSÅ: Hjælp klimaet - spis insekter

Myanmar
Wa-kineserne, der lever omkring grænsen mellem Kina og Myanmar, spiser hvepse. Og ikke kun de voksne hvepse; larver og æg ryger med i frituren, så man har hele familien samlet på tallerkenen til middag. Det hele skylles ned med en omgang hvepsefyldt risvin.

Namibia
I det sydlige Afrika har san-folkene i årtusinder pillet mopanelarver af træerne og spist dem levende. I dag er det ikke kun san-folkene, der nyder de små larver. På et hvilket som helst marked i Windhoek eller Rundu kan man købe bunkevis af ristede eller tørrede mopanelarver som alternativ til dyre okse -eller zebrabøffer.

Vietnam
Langs Mekongfloden giver kokospalmerne ikke blot skygge til hårdtarbejdende vietnamesere, men også et lille tilskud til det daglige protein. Inde i palmernes stammer lever små orme, der med lidt fiskesovs og chili nydes af de lokale. Levende!

 

Kilde: Nikolaj Kirk, kok og globetrotter

Kommentar: Kan vi redde klimaet og have bøf i munden?

Vi glemmer klimaet, når vi køber tøj

Fra containerskræl til butik med miljøsucces

Guide: Sortér dit affald

Rød, gul eller grøn? Forslag om nyt mærke til fødevarer kan gøre os mere klimavenlige

5 lækre vegetariske opskrifter: Få inspiration til din kødfri dag

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 2.022 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 11:30.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jeppe Ørlund

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.