Kage eller salat: Hvad køber de studerende i kantinen?

Anne Dyreborg, køkkenchef i kantinerne på SDU, fortæller om deres planlægning af ugemenuer og om salget af sund mad kontra snacks og søde sager.

Af Thilde Hjelmkær Skytte
Udgivet 02/11/18 12:00 og senest opdateret 02/11/18 12:00

       

6000 mennesker er der igennem hver dag i kantinerne på SDU Odense. Det svarer til, at hele Kerteminde besøger kantinen hver dag. I kantinerne bliver der serveret alt fra veganske specialiteter til en klassisk buffet og dagens varme ret. Alt dette sker under kyndig vejledning af køkkenchef Anne Dyreborg.

Når man går ind i kantinen på hverdage mellem kl. 11 og kl. 12, skal man forberede sig på, at der er mange mennesker. Alle disse mennesker skal alle have en omgang frokost. Her er valgene meget forskellige. Nogle ved med det samme, hvad de skal have - andre skal lige gå en omgang først. Men én ting er sikkert: Der bliver øset en masse forskelligt op på tallerknerne. Der bliver både valgt den sunde salatbar med vegetariske mad, den lækre buffet med dagens ret og også lækkerier som slik og kager.

 

Maden planlægges, så der er så meget som muligt at vælge imellem

Anne fortæller, at når menuen hver uge skal planlægges, tager de altid med i overvejelserne, at de netop har 6000 kunder i kantinerne hver dag. Maden skal derfor kunne laves i større mængder, men samtidig smage rigtig godt. Og her gør de noget helt rigtigt, for Anne fortæller, at de har næsten helt udsolgt i deres buffeter hver eneste dag. Det er noget, der tyder på success.

Maden bliver lavet på en sund, lækker og nærende måde, som de ansatte i køkkenet kan. Og der bliver lavet meget forskelligt. Der bliver lavet vegansk, vegetarisk, sandwiches, salatbar, buffet, diverse varme retter og slutteligt en masse forskellige kager og snacks. Der bliver lavet mad, så alle kan være med, og så det er op til den studerende selv at vælge, hvad han eller hun ønsker at spise.

- Vi tænker på alle, når vi laver mad. Og vi gør valget nemt for den studerende, siger Anne Dyreborg.

Salgsmæssigt oplever kantinen, at det er cirka 50/50 om de studerende vælger det sundeste alternativ, eller om der også ryger søde sager med på tallerknen til frokost. Dog ser de en klar tendens til, at salget af kager, scones og andre snacks stiger hen ad eftermiddagen. Man kan kun forestille sig, at det skyldes lange dage og faldende blodsukker. Det kan dog også skyldes, at byens bedste scones findes i kantinerne på SDU Odense.

 

Læs mere her:: "»Det nytter ikke noget, at vi serverer suppe, steg og is til 20-årige«"

Lasses år med stress

Hver fjerde studerende på videregående uddannelser falder fra: SDU mener, de kan løse problemet

Video: Hvor langt skal en universitetsstuderende gå?

»Det nytter ikke noget, at vi serverer suppe, steg og is til 20-årige«

»Det er meget nemmere for mig at træne på universitetet, når jeg alligevel er der«

Seks råd til, hvordan du kommer stressen i forkøbet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 2.477 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 12:00.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Thilde Hjelmkær Skytte

BLADBEDEN   //  Bladet   //  DØGNDRIFT   //  FUTURA   //  GESUNDHEIT   //  KulturO   //  Overblikket   //  Sportens Frivillige   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.