Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Finder du lidt for ofte dig selv i sofaen, hvor du sumper foran fjernsynet? KulturO hjælper dig op af sofaen og ud i Odenses kulturelle miljøer. Det eneste du skal gøre er, at tage bukser på og kaste dig ud i det!

Af Sandra Bello Sørensen
Udgivet 02/11/18 12:30

       

Det er lørdag formiddag, du har sovet længe og nu ligger hele dagen foran dig, som et eventyr der venter på at blive skrevet.
Du kan tage på museum og fordybe dig i forskellige kunstværker, du kan tage til en koncert og lade musikkens toner flyde ind i dine øregange eller du kan spise dig til en kulturel oplevelse. Mulighederne er mange, hvis blot du er åben og klar til at udforske alt det Odense byder på.
Hos KulturO har vi udvalgt nogle steder, der tilbyder kulturelle oplevelser til enhver smag.
God fornøjelse!

Musikhuset Posten

I hjertet af Odense finder du spillestedet Posten. Indrettet i et tidligere pakkeposthus ved siden af Odense Banegård, er der plads til 900 gæster. Både nationale og internationale artister gæster Posten, og der spilles koncerter indenfor adskillige genrer, dog primært indenfor rockgenren.
Stedet er især kendt og rost for sin unikke akustik.
Se programmet herunder og find din næste musikalske oplevelse.

https://www.postenlive.dk/

 

Storms Pakhus – Odense Streetfood

Inden du tager til koncert er det en god idé at få fyldt maven med lækker mad.
Hos Storms Pakhus finder du Odense Streetfood med 24 madboder og 6 barer. Der er alt fra thai-mad, til mexicansk, falafler og burgere. Kort sagt, der er noget for enhver smag. Når du er blevet mæt, kan du udforske de forskellige kreative værksteder som den gamle lagerhal også huser. Og har du ikke fået nok af de hyggelige, inspirerende rammer, kan du tage til torvedag den første lørdag i hver måned.
Bestem dig allerede nu for hvad du skal have at spise ved at følge linket herunder.

https://stormspakhus.dk/

 

Museet Tidens Samling

Beliggende i Farvergården mellem Brandts Passage og Pantheonsgade finder du det kulturhistoriske museum Tidens Samling. Det er et såkaldt hands-on museum, hvor du må interagere med udstillingerne. Du må altså sætte dig i møblerne, kigge i bøgerne og prøve tøjet, som bliver udstillet. Museet byder på rum, der viser møbler og tøj fra forskellige tidsperioder fra 1900-1990’erne.
Der tilbydes audioguides til hvert rum.

http://tidenssamling.dk/

 

Brandts – Museum for kunst og visuel kultur

Vil du opleve endnu mere kunst, kan du også besøge Brandts – Museum for kunst og visuel kultur. Som Odenses største kunstmuseum har Brandts meget at byde på. På de 4 etager i det gamle bygningskompleks, beliggende i Odenses kulturelle mekka, Brandts Klædefabrik, kan du udover en basisudstilling, finde mindst tre større skiftende udstillinger. De består oftest af dansk eller international billedkunst samt fotokunst. Museets basisudstilling præsenterer værker fra den danske guldalder og helt frem til modernismen.

Gør dig klar til at blive opslugt af kunsten og planlæg allerede nu dit næste museumsbesøg.

https://brandts.dk/

 

foto: udlånt af Brandts - Museum for kunst og visuel kultur

Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

En musikalsk hyldest til hele Danmarks Kim Larsen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 3.075 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 12:30.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Sandra Bello Sørensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.