Egen fysioterapeut i en lille klub? Det har man i Ansager IF

I den lille vestjyske by, Ansager, behøver spillere og trænere ikke være bekymrede for skader og skavanker. For selvom man er en lille klub uden de store armbevægelser, så har man alligevel formået at stille en fysioterapeut til rådighed til seniorspillerne i håndbold og fodbold.

Af Daniel Greneaa
Udgivet 02/11/18 12:01

       

Uanset om der skal tape på anklen, massage til musklerne eller, hvis træneren mangler tips til stabilitetstræning, så er man i Ansager IF altid tæt på en fagkvinde. Hun er 23 år gammel og hedder Tanja Sørensen. Hun er et øjeblik fra at være uddannet fysioterapeut, også er hun samtidig frivillig i klubbens håndbold- og fodboldafdeling, hvor hun er til rådighed under træning og hjemmekampe – helt og absolut frivilligt.

Meget mere end penge
I frivillighedens verden er der ikke de store pengesummer at hente. Men Tanja er ikke i tvivl om, at hun får så meget mere end det, for at udlåne hendes behandlende hænder.

- Jeg ved jo hvordan frivilligt arbejde spreder glæder. Folk de bliver så glade for, at man gør noget, fordi man synes det er sjovt. Og jeg synes jo det er sjovt, ellers havde jeg ikke gjort det, siger hun.

Tanja har været frivillig i 2 år, og selvom det ikke til grunden til hun gør det, kan hun jo godt se, at det ser pænt ud på CV’et at have været tilknyttet en håndbold- og fodboldklub som frivillig.

- Der er jo en bonus i, at jeg får en masse erfaring inden for min fysioterapeutiske faglighed.

God karma fra lokalmiljøet
I Ansager IF og det omkringliggende miljø, kan Tanja godt mærke, at der bliver sat pris på hendes indsats.

- Jeg kan jo godt mærke, at det i folkemunde, så er det lidt fedt det der med at have en fysioterapeut tilknyttet en så lille klub, som Ansager IF jo egentlig er. Så reaktionerne har været rigtig gode, lyder det.

Tanja er i fuld gang med sin bacheloropgave, og får til januar sit bevis. For selvom hun snart er færdiguddannet, og det næste skridt er et betalt arbejde, så har Tanja ingen planer om at stoppe som frivillig i klubben. Og det endda på trods af, at sportsfysioterapi egentlig ikke skal være hendes levevej.

- Sportsskader ikke er noget jeg vil arbejde inden for, men fordi fysioterapi er så bredt et spektrum, så det er også for at holde alle hjernecellerne i gang. Jeg går jo helhjertet ind i det, og kommer med smil og glæde fordi… altså jeg synes jo det er sjovt.

Og det tror vi her på redaktionen, at mange i og omkring Ansager IF sætter stor pris på.

Fynsk serieklubs’ succes er et resultat af en overvældende frivillighed

Danmarks bedste vandskiløber er frivillig: “Når man hjælper andre, bliver man selv glad”

Syddansk Universitet nytænker idrætsforening: De studerende træner de studerende

5 gode grunde til, at du skal være frivillig

Frivillighed kan bane vejen for drømmejobbet

- Jeg mistede lysten til at dømme kampe

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 2.467 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 12:01.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Daniel Greneaa

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.