Anmeldelse: Festlig fejring af Odenses forretning- og foreningsliv.

Branchefesten Best of Odense fremviste byen fra sin bedste side.

Af Johan Tankred
Udgivet 02/11/18 11:28 og senest opdateret 02/11/18 13:00

       

Odeon lagde lokaler til branchefesten Best of Odense, der for tredje gang uddelte priser til de bedste og mest populære kulturtilbud til borgerne. Konceptet er såre simpelt: Et panel af udvalgte meningsdannere og kulturpersonligheder nominerer 5 udbud i sammenlagt 18 kategorier, værende alt indenfor Odenses mangfoldige udbud af kulturelle tilbud, shopping og oplevelser. I år havde man modtaget 10.152 indstillinger fra borgerne. Det er så op til den almene borger at gå ind og afgive en stemme.

Før ankomsten til showet var der mange ubesvarede spørgsmål som trængte sig på. Ville det blive en selvsmagende branchefest, hvor den indbyrdes konkurrence ville fjerne fokus fra det reelle formål: At fejre det fineste den Fynske hovedstad udbyder. Har Odense kapacitet og mangfoldighed til at bære et show af en sådan kaliber? Ville de mest aggressive, selvpromoverende forretninger via de sociale medier, være de bærende, toneangivende vindere og derved fjerne præmissen og undergrave muligheden for showets legalitet: At kåre det bedste Odense har at tilbyde?

Svarene blafrede i den råkolde novembervind i takt med faklerne, der oplyste den røde løber ved Odeons indgangsdør.

Den store opbakning til de mere smalle og nicheprægede priser, fik dog hurtigt fordommene til at fordampe i det feststemte, tætpakkede Odeon.

Konferencier Anders Breinholt styrede slagets gang med mærkbar indlevelse, humor og professionalisme, der lagde anslaget for en hjertelig, jovial tone, der forplantede sig i både publikum og aktører. OB´s udsendte markspiller Kenneth Emil Pedersen, der uddelte prisen for ”Personlig pleje og velvære”(!), fulgte trop og tog tykt pis på sit erhverv og måtte martret berette, at hans hverdag var så hård, at han ofte først afsluttede sin arbejdsdag kl. 12.30! Netop på grund af anslaget forfaldt ingen, hverken uddelere eller takketalerne til at agere "ananas i egen juice" eller pinagtig selvpromovering, men istemte og deltog på en herligt, humoristisk facon.

Understregningen af showets legitimitet blev påvist ved det faktum at siden den spæde start i Fyens Stiftstidende Medialab, med mindre end et trecifret antal tilskuere, men dog med små 60000 afgivne stemmer fra borgere, så fyldte showet denne aften Odeons store sal, og nu med mere end 120000 individuelle voteringer. Dette beviser showets vigtighed og folkelig opbakning.

Prisuddelingen er ikke bare en fejring for fejrings skyld, men en folkelig fest. Det er så at sige ikke et spil for galleriet. Der er virkelig noget på spil. Priserne er ikke kun en statuette og et klistermærke til hoveddøren, men et mærkbart mærkat af anerkendelse og stolthed, som kan nydes og bruges i kommerciel og kollegial sammenhæng. Denne pointe blev slået grundigt fast af vinderen af kategorien ”Velvære og personlig pleje”, medejer af Salon Envy hair, Sanne Bruselius: ”Denne Award betyder enormt meget. Det er kulmination på en sammenlægning af to saloner og deraf benhårdt arbejde for at etablere et brand”. Adspurgt hvad prisen rent praktisk betød på sigt, udtalte Sanne entusiastisk: ”Vækst”.

Prismodtager og medejer af årets Cafe 2018, Café Skt. Gertruds, Kasper Dalmar Johannsen, bekræfter ovenstående udsagn og beretter stolt, ovenpå cafeens gentagelse af forrige års sejr, at hæderen er en cadeau, som også kan måles direkte økonomisk på bundlinjen. Efter sejren i 2017 kunne Cafeen mærke markant fremgang i interesse og publikumstilstrømning.

Afslutningsvis understreges det at kammeratskab fortrængte den indbyrdes konkurrence, hvor nederlagets bitre sødme og vindernes sejrsrus blev ophævet til fordel for en fællesstemning af samhørighed og glæde over, hvor fin Fyn vitterligt er-tak for dét og tak for en storslået aften.

Eneste skønhedsplet var at man burde have byttet om på de musiske indslag, så Karl Williams smukke, besjælede sange, havde veget pladsen og lukketjansen til fordel for de lokale helte i den forrygende, funky bluestrio trio Chris Grey & The BlueSpand.

KulturO kvitterer med 5 tinsoldater ud af 6 mulige.

Guide: Kom op af sofaen og ud i kulturen

Voxpop: Sådan er odenseanernes kulturvaner og -anbefalinger

Teater rykker ind i omstridt Kulturhus: Vi ønsker at forbinde Vollsmose med resten af Odense.

Tidligere københavnsk borgmester vender tilbage til Odense

Odense-politiker: Vi skal være stolte af byen

En musikalsk hyldest til hele Danmarks Kim Larsen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 4.141 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 13:00.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Johan Tankred

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.