NYHEDSBREV: Kære Tech-fans

Onsdag den 31. oktober 9:30 blev Danmarks nye online tech-magasin Futura født. Siden har staben af Futura-journalister ydet deres bedste for at give jer spændende historier fra teknologiens verden. Hvis du ikke har nået at læse alle ugens artikler, giver vi dig her et overblik over, hvad du kan gå i gang med

Af Mathias Hjort, Thomas Weidekamp
Udgivet 02/11/18 13:09 og senest opdateret 02/11/18 13:11

       

Ugens historier byder på komplicerede teknologiske fænomener som kunstig intelligens i et letlæseligt sprog. Blandt andet kan robotten Sofia fejre 1-årsdag for sit saudiske statsborgerskab. Blinde kan nu få hjælp med et sæt elektroniske øjne, og vi prøver at undersøge, hvad Deep Learning egentlig er. Du kan også vurdere, om du er klar til at droppe det gamle målebånd til fordel for din iPhone i vores test af iPhones nye målefunktion.

Et udpluk af ugens historier

Forsker: Jeg frygter for fremtidige elektronikbørns sundhed

Futura undersøger: Deep Learning

Robotterne kommer!... med pizza og pakker

Ny rapport: danske virksomheder er mestre i at bruge kunstig intelligens

Skal vi skide på klimaet?

Test: smid ikke dit gamle målebånd ud endnu

Mød de robotter, der beskytter miljøet fra mennesker

Futuras serieguide til den tech-interesserede

KOMMENTAR: Året derpå: Saudisk statsborgerskab har skabt stor debat i oliestaten

Dansk app giver Maja et nyt sæt øjne

Voxpop: Teknologi i hverdagen for en receptionist, ergoterapeut og parkeringsvagt

Lyt med

I vores nye podcast ”Bag facaden med Futura” graver vores journalister dybere ned i den enkelte historie. Her får du belyst flere områder af samme sag, og du kan lytte til, hvad journalisten har opstøvet undervejs i processen. Episode 1 og episode 2 er nu ude.

 

Vi læses og lyttes ved i næste uge, hvor Futura stadig brænder for at levere de bedste tech-historier til jer.

God weekend fra Futura-redaktionen.

11 spørgsmål til professoren – Peter Lauritsen, overvågning

PODCAST: Bag facaden med Futura - Deep Learning

Kan du klare dig i fremtidens arbejdsmarked?

Futura undersøger: Deep Learning

PODCAST: Bag facaden med Futura - Skal vi skide på klimaet?

Voxpop: Teknologi i hverdagen for en receptionist, ergoterapeut og parkeringsvagt

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/11/20.

Historien består af 1.813 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/11/18 13:11.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mathias Hjort, Thomas Weidekamp

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.